Tervetuloa Poljento.comiin

Tilastojen mukaan Suomesta löytyi 2010-luvulla arviolta 3,5 miljoonaa polkupyörää. Teoriassa siis enemmän kuin puolet Suomen asukasluvusta. Vaikka matkaa Hollannin ja Tanskan kaltaisten pyöräilymaiden lukuihin vielä on, samalla on selvää, että pyörästä on tullut monelle suomalaiselle lähes korvaamaton kulkuväline.

Poljento.com on vapaa-ajan blogi, joka on erikoistunut pitkän matkan kilpapyöräilyyn, sisäpyöräilyyn sekä pitkiin ja lyhyisiin polkupyöräretkiin niin Suomessa kuin Euroopassa. Lisäksi sivustolla jaetaan hyödyllisiä vinkkejä aloittelijoille sekä mielenkiintoista tietoa vaellusretkistä ja siitä, miten valmistautua päivien mittaista pyörämatkaa varten.

Toivomme, että blogista löytyy tarpeellista tietoa juuri sinulle ja pyrimme tietysti päivittämään blogin sisältöä mahdollisimman säännöllisin väliajoin, että tulet varmasti löytämään sivustolta aina uutta tietoa tästä mielenkiintoisesta ja tehokkaasta liikuntalajista.

Vapaa-ajan harrastus ja kilpalaji

Yhdelle pyörä toimii kätevänä tapana liikkua paikasta A paikkaan B, toiselle taas se on tapa polttaa kaloreita ja kolmannelle se on keino pysyä terveenä ja kunnossa. Tämän lisäksi pyöräily on kilpalaji, jossa maailman parhaat urheilijat kilpailevat aina kesäolympialaisia myöten.

Esimerkiksi yksi kaikkien aikojen tunnetuimmista pyöräkilpailuista, Tour de France, on järjestetty vuosittain jo vuodesta 1903 lähtien. Se on keskeytetty vain ensimmäisen ja toisen maailmansodan ajaksi. Aluksi kilpailuun osallistui pääasiassa ranskalaisia kilpapyöräilijöitä, mutta kilpailun tunnettavuuden kasvaessa kisaan saapui vuosi vuodelta enemmän osallistujia ympäri maailmaa. Tänä päivänä Tour de France kuuluukin urheilumaailman odotetuimpiin tapahtumiin. Lisää Tour de Francen historiasta ja kilpailun sisällöstä voit lukea blogistamme.

Ei ole varmasti salaisuus, että pyöräily kehittää kuntoa monipuolisesti. Lisäksi säännöllisellä, oman kestävyyden mukaisella harjoittelulla pyöräily edistää sydämen ja verisuonten toimintaa, kehittää vastustuskykyä, polttaa energiaa ja kasvattaa lihaksia – puhumattakaan siitä, että auton vaihtaminen pyörään on todellinen ekoteko!

Pyöräilyn alkuun pääseminen on kaiken lisäksi todella helppoa. Muuta et tarvitse kuin pyörän, kypärän ja roiman annoksen motivaatiota. Jaamme blogissamme myös aloittelijan vinkkejä, joiden avulla pääset mukavasti ja turvallisesti pyöräilyn alkuun.

Summa summarum, pyöräily kannattaa aina! Ei siis ole ollenkaan outoa, että niin monet meistä ovat hurahtaneet pyöräilyyn. Mikset siis sinäkin?

Lukemisen iloa toivottaa,

Poljento.comin tiimi