Suomen henkeäsalpaavat pyöräilyreitit

Huikeilla maisemilla varustettuja pyöräilyreittejä ei tarvitse lähteä hakemaan kaukaa, sillä Suomesta löytyy upeita reittejä vaikka muille jakaa! Vaihtoehtojen joukosta löytyy sekä etelän vehreitä maisemia että Lapin henkeäsalpaavia tuntureita.

Pohjoisen pyöräilyreitit

Yksi tunnetuimmista pyöräilyreiteistä lienee Oulusta Hailuotoon. Reitillä keuhkot saa täyteen raikasta meri-ilmaa ja merenylitys onnistuu mukavasti lautalla. Matkan varrella pyöräilijät pääsevät nauttimaan perinteisistä maalaismaisemista. Reittiä voidaan kulkea myös talvella.

Oulu-Hailuoto-reitin lisäksi toinen loistava Pohjolan pyöräilyreitti on Oulangan kansallispuistossa sijaitseva Karhunkierros. Karhunkierroksella pyöräilijät pääsevät nauttimaan kansallispuiston upeista jyl­histä maisemista. Ennen matkaa on kuitenkin syytä tarkistaa, millä reiteillä pyöräily on sallittua.

Erityisesti syksyn ruska-aikaan Levin pyöräilyreitit vievät täydellisesti mukanaan. Kyseessä on upeiden maisemiensa ansiosta myös turistien suuressa suosiossa oleva reitti, jonka kaltaista tuskin muualta maailmasta edes löytyy.

Suomen pohjoisimmassa ulkoilukeskuksessa Saariselällä pyöräilyreittejä kehystävät upeat tunturit, ja vaativat reitit tarjoavat haasteita myös kokeneemmille pyöräilijöille. Kovan treenin jälkeen onkin mukavaa heittäytyä mökin mukavalle sohvalla ja uppoutua Slots io-nettikasinon jännittävien kolikko- ja pöytäpelien pariin. Ja mikä parasta, Slots.iolla pelaaminen sujuu kätevästi ilman rekisteröitymistä myös omalla älypuhelimella tai tabletilla.

Etelän pyöräilyreitit

Turun edustalla sijaitseva Ruissalon saari tarjoaa pyöräilijöille loistavia hiekkapolkuja henkeäsalpaavan luonnon ja merimaisemien keskellä. Reitin varrelta löytyy myös loistavia pysähdyspaikkoja, kuten Saaronniemi, Kansanpuisto ja Turun yliopiston kasvitieteellinen puutarha.

Listasta eivät toki voisi puuttua Ahvenanmaan uskomattomat pyöräreitit. Reittien varrella pyöräilijät pääsevät nauttimaan sekä merimaisemista että pienistä ja kauniista hiekkateistä. Liikennettä Ahvenanmaalla riittää erityisesti kesäisin, sillä kyseessä on sekä kotimaisten että ulkomaisten matkailijoiden suosima pyöräilykohde.

Lounais-Suomen saaristojen läpi kulkeva rengastie on myös ehtinyt vuosien varrella viedä monen pyöräilijän sydämen. Pyöräilyreitin varrelta löytyy idyllisiä pikkukyliä, koskematonta luontoa sekä tunnelmallisia Bed & Breakfast -paikkoja.

Savonlinnan kupeessa sijaitseva Punkaharju tarjoaa pyöräilijöille sekä Suomen luonnon kauneutta että harjualueen haasteita, jotka sopivat niin aloitteleville kuin kokeneemmille kulkijoille. Alueen laadukkaat ja leveät pyöräilyreitit sopivat loistavasti myös kaupunkipyörällä kulkemiseen.

Pääkaupunkiseudun yksi hienoimmista ­pyöräily­reiteistä kulkee Itä-­Helsinki-Vuo­saari-Uutela -akselilla. Merimaisemilla varustettu maasto sopii helppokulkuisuutensa ansiosta myös kaupunkipyörällä ajamiseen. Reitin varrella voi piipahtaa myös kahvilla tai pulahtaa uimassa.