toukokuu 24, 2015

Raastava Rosendahl GP

Yksi maantiekevään klassikoista ja Škoda maantiecupin osakilpailu, järjestyksessään 35. Rosendahl GP, järjestettiin viime sunnuntaina aurinkoisella Pyynikinharjulla. Lämpöä oli toistakymmentä astetta, eikä tuultakaan ollut mainittavaksi asti, joten kisaolosuhteet olivat likimain erinomaiset.

Rosendahl GP on tunnettu erittäin jyrkästä rataprofiilistaan, joka aiemmin Pyörän viikko -palstalla vilahtikin. Rata on korttelikisamaisen lyhyt, vain noin 3,5 kilometriä, mutta nousumetrejä ehtii kertyä yhden kierroksen aikana peräti reilut 60 – kierros alkaa ja päättyy Pyynikinharjun näkötornin juurelle. Lähtöviivalta alkava pitkä ja vauhdikas alamäki päättyy erittäin tiukkaan ja tekniseen mutkaan oikealle, josta aukeaa reilun puolen kilometrin suora ja sitten loivaa vasenta mutkaa seuraava lyhyt alamäki. Alamäen tarjoamilla alkuvauhdeilla lähdetään kierroksen päättävään, sekä jalkoja että tahdonvoimaa koettelevaan 1,3 kilometrin mittaiseen nousuun takaisin näkötornille.

Ensimmäisinä puoliltapäivin starttaaville naisten elite- ja N-18-sarjoille oli suotu ajettavaa vain viiden kierroksen verran, mikä enteili naiskuskeille sitäkin vauhdikkaampaa kisaa. Puolta tuntia myöhemmin aloittavalle miesten kilpasarjan ja M-16-sarjan lähdölle oli luvassa kymmenen kierroksen ja noin tunnin mittainen kisa. Miesten elite ja M-18 puolestaan ajaisivat viimeisinä 20 kierroksen koitoksen.

korkeus

Reittiprofiili.

Edeltävänä lauantaina oli ajettu Hervannassa Tampereen Yrityksen kisaviikonlopun ensimmäinen osa, Killin Kaivin -kortteliajo, jossa osa kisaajista olikin ehtinyt jo käydä herättelemässä jalkojaan. Miesten lähdössä viimeiselle kierrokselle asti oli selvinnyt vain 16 kuskia 33 startanneesta, joten kovilla oli oltu sielläkin. Aika-ajoon viehtyneille oli puolestaan järjestetty samana päivänä Mustiossa Länsi-Uudenmaan Tempo, josta jotkut olivat myös saapuneet Tampereelle sunnuntaiksi.

Yllätysratkaisu naisten lähdössä

Naisten eliten ja N-18-sarjan lähdössä paukusta starttasi 23 kuskia. Kisassa ajettiin vain viisi kierrosta, joten vauhti oli sitäkin kovempi koetellen maksimaalista hapenottokykyä. Kaksi ensimmäistä kierrosta olivatkin armottomia ja karsivat pääjoukkoa, jota pienensi myös kisasunnuntain ainoa kaatuminen, kun naisten maantiecupissa toisena ollut IK-32:n Heidi Onger suistui tienpintaan ohjaustankojen osuttua yhteen tiukassa oikeassa mutkassa ja joutui keskeyttämään. Onger starttasi kuitenkin uudestaan miesten kilpasarjan lähdössä ja ajoi täyden kisan.

IMG_7442

Veera Väkevä (CCH Racing Women) pitämässä vauhtia ylämäessä ensimmäisellä kierroksella. Kuva: Jari Birling.

Lopullinen ratkaisuliike ja todellinen kisan yllätys sai alkunsa neljännellä kierroksella, kun N-18-sarjassa ajanut CCH Racing Womenin Viivi Puskala ampaisi irti pääjoukosta. Vasta 16-vuotias Puskala piti johtoasemansa loppuun asti ja saapui huikean ajon jälkeen voittajana maaliin 19 sekuntia ennen pääjoukkoa. Koko lähtö kilpaili samoista sijoista, joten pääjoukon loppukirin voittanut Team Medilaserin Laura Vainionpää sijoittui toiseksi kolmannen sijan mennessä Team Velo Cyclingiä edustaneelle Pia Pensaarelle.

Puskala kommentoi Poljennolle, että kisa tuntui aluksi pienen flunssan takia vaikealta ja raskaalta, mutta puolivälissä kisaa olo helpottui. Lopulta hän oli itsekin yllättynyt irtipääsystään ja voitostaan. Kisan jälkeen polemiikkia on herättänyt tiedonkulku, sillä ilmeisesti kaikki kilpailijat eivät tienneet, että N-18-sarja ajaa samoista pisteistä naisten yleisen sarjan kanssa. Asia oli ilmoitettu joukkueenjohtajien kokouksessa, muttei enää erikseen lähtöviivalla kilpailijoille. Puskala myöntää, että tämä seikka hieman varjostaa voittoa, mutta osaa kuitenkin iloita menestyksestään. Junioriurheilija on harjoitellut viimeisimmän vuoden valmentajan kanssa säännöllisen treeniohjelman avulla, ja nimeää tämän kauden ykköstavoitteikseen suomenmestaruuskisat sekä Georgiassa heinä-elokuun vaihteessa järjestettävät Euroopan nuorten olympiafestivaalit.

 

Naisten maaliintulo.

Loppukirillä kilpasarjan voittoon

Miesten kilpasarjan ja M-16-sarjan lähdössä starttasi 65 kuskia, joten lähtöviivalle oli tunkua. Miesten mukana starttasivat myös Sari Saarelainen sekä jo naisten lähdössä ajaneet Heidi Onger ja Rosa Törmänen. Parhaat paikat lähdössä palkittiin heti ensimmäisessä mutkassa, kun jo porukan keskivaiheilla ajajat joutuivat jarruttelemaan aktiivisesti mutkaan syntyvän tungoksen takia. Ilmassa leijuikin hienoinen palaneen jarrupalan käry. Sijoittumisen tärkeys jatkui kisan edetessä lähtömäen jälkeisen mutkan lisäksi myös loppunousun alussa, kun peesistä tulleet heilahtivat ilmanvastuksen hidastaman kärjen ohi.

IMG_7563

Miesten kilpasarjan lähtö. Kuva: Jari Birling.

Toiseksi ajanut Mikko Hyrkkänen (CCH-Kivenlahden Pyörähuolto) kommentoi Poljennolle, että kärjessä ajettiin alusta asti tasaisen lujaa. Kilpasarjan viime kaudelta tuttu draaman kaari noudatti jälleen samaa kaavaa, sillä muutamat irtiottoyritykset ajettiin nopeasti kiinni, ja viimeiset kaksi kierrosta ajettiinkin vain maalimäen loppukiriä odotellen.

Hyrkkänen kertoo merkanneensa kirissä Nurmijärven kisojen voittajan Jouni Väinölän (Uudenmaan Pyöräilijät), joka oli ajanut myös tässä kisassa aktiivisesti alusta alkaen. Väinölä avasi oman kirinsä ennen maalinousun jyrkentymistä, mihin Hyrkkänen vastasi onnistuneesti päästen näin Väinölän ohitse. Tätä ennen Ville Rantala (Turun Urheiluliitto) ja Kimmo Vehkakoski (Wasa Velocity) olivat kuitenkin päässeet jo hieman irti muusta porukasta. Hyrkkänen onnistui kuitenkin vielä juuri ennen maaliviivaa ohittamaan Rantalan ja siten pudottamaan hänet kolmannelle sijalle. Vehkakoski vei ansaitun voiton vahvasti ajetun kisan jälkeen.

Mukana kilpasarjan mittelössä oli myös ensimmäisiä kisojaan ajava Jesse, joka kertaa omaa kokemustaan näin:

Tiesin alusta lähtien, että rataprofiili olisi koetteleva, joten tavoitteena oli yrittää vain pysytellä pääjoukon mukana. Neljännen kierroksen nousussa kävi kuitenkin selväksi, etten tätä tahtia kykenisi koko kisaa ajamaan. Jalkojen haponsietokyky ei ollut riittävä kompensoimaan huonoa palautumista nykivän loppukierroksen aikana, joten edessä olisi väistämätön katkeaminen ja ulosliputus. Kakkostavoitteena oli kuitenkin ajaa täydet kymmenen kierrosta, joten annoin pääjoukon mennä menojaan ja keskityin pitämään tahtia yllä itsekseni.

Ajo helpottui osaltaan, kun alamäen neulansilmässä ei tarvinnut väistellä muita kuskeja. Välillä vastaan tuli pidempään pääjoukossa sinnitelleiden selkiä, minkä otin merkkinä oikeasta ratkaisustani. Viimeisillä kierroksilla aloin kuitenkin pelätä etujoukon lähestymistä ja aloin vilkuilla hermostuneena taakseni tuomariauton varalta. Noina kierroksina ehdin mielessäni samaistua suurten etappiajojen apukuskeihin, jotka välillä joutuvat taistelemaan ehtiäkseen maaliin aikarajan sisällä.

Ehdin kuin ehdinkin viimeiselle kierrokselle, ja helpotus oli sen verran suuri, etten ladannut enää kaikkia paukkuja loppuun. Nousin kuitenkin maalimäessä vielä yhden sijan ja sain nauttia munkkikahvit tyytyväisin mielin. Jälkikäteen sain kuulla pääjoukon tulleen maaliin aivan kintereilläni.

-Jesse Lankila, CCH

Miesten elite ja 20 kovaa kierrosta

Eliten kisassa ajettiin peräti kaksikymmentä kierrosta eli 68 kilometriä. Kärki ajoi kisan aikaan 1:46, joten pidempi kesto muutti hieman kisan luonnetta muihin lähtöihin verrattuna. Tästäkin huolimatta loppunousu karsi lähes joka kierroksella yhden tai useamman kuskin, ja lopulta 78 startanneesta kuskista 49 ajoi maaliin asti.

Koska lyhyelle ympyräreitille ei päästetty huoltoautoletkaa kilpailijoiden perään, oli käytössä neutraalikierrossääntö. Tämä tarkoittaa, että rengasrikon tai muun huoltotoimenpiteitä vaativan teknisen ongelman takia kilpailija saa jättää kierroksen ajamatta. Huoltotoimenpiteet on hyväksytettävä tuomareilla, jotka varmistavat, että ajaja liittyy seuraavalla kierroksella siihen joukkoon, josta huoltoalueella poistuikin. Muun muassa lähdön voittaja Jesse Kaislavuo (TWD-Länken) kärsi kisan aikana yhden rengasrikon, ja ajoi siten yhden kierroksen vähemmän kuin muut. Erityistä etua tästä ei kuitenkaan saa, sillä pysähtyminen kesken kisan pikemminkin kangistuttaa jalat.

 

Ensimmäisestä hatkasta jäljellä enää Samuel Pökälä (TWD-Länken), jonka kaula tässä pääjoukkoon 30 sekuntia.

 

Iskutusta ylämäkeen. 

Kisan loppuratkaisu syntyi tällä kertaa 15. kierroksella, kun pääjoukosta irtaantui neljän miehen irtiottoryhmä. Tätä ennen nuori Marco-Tapio Niemi (Tampereen Yritys) oli jo ollut pitkään yksin irti, mutta motivoitunut nelikko saavutti hänet. Tästä huolimatta Niemi kiri itsensä kisassa toiseksi kolme sekuntia Jesse Kaislavuolle häviten. Kolmanneksi ajoi Johan Norlund (HlTarmo/Racebike-Focus). Lähdön viidenneksi itsensä siltasi TWD-Länkenin australialaisvahvistus Ben Carman, joka pääsi vielä yksin irti pääjoukosta ennen viimeistä kierrosta.

Vaikka kärkisijat menivätkin nuoremmille kuskeille, kannattaa pitää silmällä myös varttuneempia kehäkettuja. Esimerkiksi Janne Hämäläinen (Velo8) ajoi vakuuttavan ajon muun muassa karaten pääjoukolta ylämäessä kisan alkuvaiheilla.

IMG_7776

Janne Hämäläinen irti muista ylämäessä. Kuva: Jari Birling.

Hieman epäselvyyttä pääjoukossa oli aiheuttanut liian hiljainen viimeisen kierroksen kello, jota kyllä soitettiin, mutta jonka ääni ei kantautunut kaikkien korviin. Kaikki eivät myöskään olleet nähneet joukon keskeltä kierroslukutaulua. Kun lisäksi järjestäjien etukäteen ilmoittama kierroksen pituus poikkesi todellisuudesta, eivät kaikki tienneet, oliko viimeinen kierros alkanut. Ainakin Nikille kävi niin, ettei hän maalimäessä edes tiennyt, että muut ovat jo loppukirissä, ja niinpä hän ajoi pääjoukon perällä maaliin.

Rosendahlin lyhyt ympyräreitti on katsojaystävällinen, sillä kilpailun kulkua pystyy mielekkäästi seuraamaan tien varresta kilpailijoiden ohittaessa useamman kerran. Yleisen kannustamisen lisäksi ajajat ovat myös kiitollisia, mikäli katsojat huutelevat väliaikatietoja, kuten hatkan aikaeroa pääjoukkoon. Helposti isossa joukossa ajettaessa saattaa myös käydä niin, etteivät kilpailijat edes tiedä, että joku on vielä hatkassa, jos esimerkiksi osa irtiotosta on jo ajettu kiinni – Suomen kisoissa kun ainakaan toistaiseksi ei ole käytössä korvanappeja suuren maailman tyyliin.

Tulokset.

Artikkelikuva: Jari Birling.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>