heinäkuu 3, 2015

Pyöräretkeilemään!

Pyöräily on vapautta. Polkupyörällä liikkuessa ei ole sidottu julkisen liikenteen aikatauluihin, vaan liikkeelle voi lähteä silloin, kun se itselle parhaiten sopii. Tarvittaessa pyörä myös pakkaantuu pieneen tilaan ja sitä voi kuljettaa niin lentokoneessa, junassa kuin laivassakin. Pyöräillessä ei tarvitse huolehtia, riittääkö bensa seuraavalle huoltoasemalle, kunhan omat jalat vain vielä pyörivät. Mikä parasta, pyöräillessä maailmaa ei tarvitse katsella ikkunan läpi.

Pyöräretkeilyä voi toteuttaa monella tapaa. Voi olla täysin omavarainen, eli valmistaa omat ruuat ja telttailla pusikoissa, tai voi kuljettaa takataskussaan ainoastaan luottokorttia ja yöpyä sisämajoituksissa. Yhtä kaikki – itse matkasta tulee päämäärä.

Kotimaata näkee uusin silmin pyörän selästä, mutta monet singahtavat myös ulkomaille avartamaan maailmankuvaansa. Oma ensimmäinen pyöräretkeni suuntautui Skotlantiin, jossa vietetyt kolme sateista viikkoa ovat jättäneet muiston jos toisenkin. Uskonkin, että pienet matkan haasteet jäävät usein hykerryttävimpinä mieleen, kuten vaikkapa, kun vuoden 2013 SF Tourilla pysähdyimme kaatosateessa paikkaamaan rengasta kolmatta kertaa, tai kun Kyproksella ajoin yksinäni yli 30 asteen kuumuudessa vuorennyppylää ylös nestehukasta kärsien – viimein paikallisen kotikahvilan terassilla nautittu limu tuntuu viilentävän vieläkin.

Tässä kuussa poljentolaiset polkevat ympäri maita ja mantuja, mistä johtuen julkaisutahti hieman hiljenee. Raportoimme kuitenkin retkistämme osin jo tien päältä sekä tietenkin myös jälkikäteen. Arja suuntaa heinäkuussa Eurovelolle, ja hänen matkaansa voi seurata Instagramista @Haavematkoja. Minun ja Nikin reissuja puolestaan voi seurata täältä.

Heinäkuun lopussa Mikko aloittaa matkansa Transcontinental Race -brevetillä. Poljento seuraa ja raportoi tuolloin Mikon taivallusta Iso-Britanniasta Istanbuliin.

Poljento toivottaa kaikille lukijoilleen lempeitä kesätuulia! Jaathan omankin pyöräilykuvasi Instagramissa tunnisteella #poljento. Syöte on tähän mennessä ollutkin ilahduttavan aktiivinen, ja sitä voi seurata täällä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>