toukokuu 11, 2015

Pyörän viikko: Tapahtui meillä ja muualla

Artikkelikuva Jari Birling.

Tämä kirjoitus on ensimmäinen Pyörän viikko -palstalla, joka ilmestyy jatkossa maanantaisin käsitellen lyhyemmin kuluneen viikon pyöräilyaiheisia tapahtumia sekä vinkkaillen hieman tulevaan. Palstaa pitää Niki.

Menneellä viikolla kotimaahan jääneet pyöräilijät muun muassa kisailivat Nurmijärvellä, TWD-Länken ja Finnfalz-Rush Racing ajoivat Ruotsissa astetta haastavampia kilpailuja, Lotta Lepistö nappasi podiumin Sveitsistä ja Jussi Veikkanen aloitti urakkansa Giro d’Italiassa.

Nurmijärvi Superday

Nurmijärvi Superday keräsi jälleen yhteisiin karkeloihin niin maantie- kuin maastopyörilläkin kisaavat ja kuntoilevat. Maantiekisat ajetaan poikkeuksellisen pitkällä 84 kilometrin mittaisella lenkillä, jonka kilpasarja, naiset ja masterit ajavat kertaalleen. Miesten elite kiertää ringin kahteen kertaan, mikä tekee kisasta 168 kilometriä pitkän. Tämä on pituudessaan jo samaa luokkaa Porvoon ajojen ja SM-kisojen kanssa, mikä tuo kisaan oman mausteensa.

Elitessä irtosi jo ensimmäisen kierroksen puolivälin kieppeillä noin kymmenen ajajan irtiotto, jonka kiinniajoon yhdelläkään isommalla joukkueella ei ollut syytä joukkueiden ollessa hatkassa edustettuina. Voittoon ajoi hatkasta soolona irronnut Porvoon Akilleksen Kim Mansner. Allekirjoittanut tuli maaliin sijalla 14. välihatkan mukana.

Eliten maaliintuloa Poljennon Youtube-kanavalla. Sijat 1-7 puuttuvat videomateriaalista.

Naisia oli viivalla vähänlaisesti, mutta se ei tarkoittanut, että porukassa olisi tyydytty loppukirin odotteluun. AHH ja ACT -leidit pyrkivät käyttämään hyväksi naisylivoimaansa, ja he saivatkin irtoamaan porukan, jossa oli kaksi ajajaa AHH:sta ja yksi ACT:stä. AHH:n Maija Syrjä kärsi rengasrikon kilometrin ennen maalia jääden kolmanneksi, ja loppukirissä AHH:n Heini Salovaara voitti toiseksi tulleen Michaela Åvallin ACT:stä.

Tulokset.

Suomalaiset maailmalla

Lotta Lepistön Bigla Pro Cycling Team nappasi vakuuttavan kolmoisvoiton Sveitsissä ajetussa Berner Rundfahrt -kilpailussa. Lotan tiimikaverit Doris Schweizer ja Ashleigh Moolman-Pasio pokkasivat kaksi korkeinta sijaa irtiotolla, ja Lotta kiri pääjoukon ensimmäiseksi täydentäen podiumin. Juttu Bigla-tiimin sivuilla.

Jussi Veikkasen urakka Girossa puolestaan ei alkanut kovin lupaavan näköisesti. Flunssasta kärsivä Jussi oli selvissä vaikeuksissa jo toisena päivänä ajetun maantie-etapin neljännen kategorian nyppylässä. Toivottavasti Jussi toipuu ja pääsee yrittämään onneaan irtiotossa. 13 minuuttia 29 sekuntia johtajalle jääneenä häntä ei ainakaan nähdä enää uhkana kokonaiskilpailulle, joten hatkoihin luulisi olevan helppo livetä mukaan.

Uppsalassa lauantaina 107:n kerran ajetussa Scandinavian Race -kilpailussa TWD-Länkenin Samuel Pökälä sijoittui hienosti seitsemänneksi. Kilpailussa 193,5 kilometrin matka ajettiin 44 km/h -keskinopeudella. Kilpailu oli ilmeisen raskas, sillä Finnfalz-Rush Racingin joukkueesta vain Niklas Henttala selvisi maaliin asti. Tulokset.

Kehäratapyöräily

Helsingin seudun liikenne ja Helsingin polkupyöräilijät järjestivät lauantaina 9.5. rentomielisen koko perheen 40 kilometrin Kehäratapyöräilyn, jonka tarkoituksena oli tutustuttaa ihmisiä uuteen kehärataan, edistää pyöräilyä ja juhlistaa myös kehäradan tulevia avajaisia.

Poljennon edustajia ei ollut tapahtumassa paikalla, mutta kuvauksen tapahtumasta voi lukea vaikkapa Downshiftaus-blogista.

Tulevat kisakoitokset

Tulevana viikonloppuna kotimaassa kilpailevien katseet kääntyvät Tamperetta kohti. Lauantaina ajetaan KK-korttelit ja sunnuntaina happojen kestoa testataan Rosendahl GP:ssä Pyynikin näköalatornin mäellä. Elite ajaa reitin 20 kertaa, muut pääsevät hieman vähemmällä. Alla reitin korkeusprofiili, bring it on!

korkeus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>