kesäkuu 16, 2015

Pyörän viikko: Menestystä lahden takana

Pyörän viikko -palsta kertaa maanantaisin lyhyemmin edellisen viikon pyöräilyaiheisia tapahtumia sekä vinkkailee hieman tulevasta. Palstaa pitää Niki.

Menneellä viikolla maantiekisaajan oli tehtävä valinta, haluaako lähteä Pohjanmaalle Hyypänlaakson ajoihin vai lahden toiselle puolelle Viroon ajamaan kenties kovempia kisoja. Vaihtoehtona oli myös jättää kisailut väliin ja käydä tervehtimässä kisakaudella vähälle huomiolle jäänyttä kimppalenkkiporukkaa, kuten allekirjoittanut teki.

Virosta kotiinviemistä

Kotimaisista tiimeistä Finnfalz-Rush Racing ja TWD-Länken päätyivät ajamaan kisaa Viron Tabasalussa, kun taas Sasu Halme ja osa Finncyclingin kuskeista ajoivat Mulgi Rattaralli -nimisen kisan myös Virossa.

Suomalaisten menestys olikin erinomaista kummassakin kilpailussa. Tabasalusta TWD-Länken pokkasi sijat 2-4, ja Sasu Halme ajoi komeasti Mulgi Rattarallin voittoon.

CHdyLZ9W8AAp4P3

Sasu Halme korkeimmalla pallilla. Kuva: Marjatte Halme Sasun Twitter-sivulta.

Molemmissa kisoissa keskinopeus oli 44 km/h paikkeilla ja Velomoto.ee:n kuvaamaan kisatallenteen (alla) perusteella ajaminen oli todella vauhdikasta ja yritteliästä alusta alkaen. Tasaiset ja tuulelle alttiit reitit, sekä lyhyehköt – noin 100 kilometriä tai jopa alle – kisamatkat kannustavat aktiiviseen ajoon, mistä voitaisiin myös Suomessa ottaa oppia.

Tulokset Tabasalusta ja Mulgi Rattarallista.

Kauhajoki tempo ja Hyypänlaakson maantie

Kauhajoen kisat kärsivät parista ongelmasta, jotka osaltaan ovat subjektiivisesti minun mielipiteitäni eivätkä millään sorttia kisan järjestäjien syytä. Päinvastoin Kauhajoen Karhu on järjestänyt erinomaiset kisat aina, kun olen ollut ajamassa.

Maantiekauden draaman kaari rakentuu niin, että tietynlainen huippu saavutetaan Porvoon ajoissa, jonka jälkeen moni haluaa hieman huilahtaa, kunnes juhannuksen jälkeen koittavat SM-kisat. Kauhajoen kisat ovat jo kolmena vuonna peräkkäin asettuneet näiden kahden huipun väliin. Lisäksi on myönnettävä, että täältä Kehä 3:n sisäpuolelta on pitkä matka Pohjanmaalle – moni väittää, että pidempi kuin toiseen suuntaan.

Kaikesta huolimatta Kauhajoella ajettiin taas. Osanotto ei ehkä ollut valtavan suurta, mutta voittajat saatiin selville, ja hyvä niin. M-eliten pokkasi nimiinsä GIF:n Timo Pikkarainen, joka vei voiton hiuksen hienosti Jurvan Voiman Jaakko Topparista hatkaporukan loppukirissä.

Capture

M-eliten tiukka loppukiri. Kuva: Aika-bussi.

Kilpasarjassa nähtiin kahden eri CCH:n tiimejä edustavan KPH:n Aleksi Koskisen ja CCT:n Pekka Siiriäisen pitkä hatka, joka vei heidät 80 kilometrin yhteisen karkumatkan jälkeen maaliin asti. Koskinen voitti ja Siiriäinen oli toinen. Hienoa, että myös kilpasarjassa on rohkeutta yrittää irtiottoja, toivottavasti tämä muutos on tullut jäädäkseen.

Tulokset maantieltä ja aika-ajosta.

Artikkelikuva: Jari Birling.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>