kesäkuu 8, 2015

Pyörän viikko: Alkukauden huipennus

Pyörän viikko -palsta kertaa maanantaisin lyhyemmin edellisen viikon pyöräilyaiheisia tapahtumia sekä vinkkailee hieman tulevasta. Palstaa pitää Niki.

Maantiepyöräilijän kausi 2015 on nyt saapunut eräänlaiseen välipäätepisteeseen. Huhtikuun puolivälistä alkanut lähes tauoton rypistys päättyi viikonloppuna Fellmanin ja Porvoon ajoihin. Urakka on tuottanut toisille vähemmän ja toisille enemmän hedelmää. Jos kuulut jälkimmäiseen kategoriaan, taidat ajaa TWD-Länkenin riveissä.

Ensi viikonloppuna nälkäisimmät ja/tai tempoajamisesta tykkäävät suuntaavat vielä Kauhajoelle Hyypänlaakson kisoihin, mutta moni kuski aloittaa myös kolmeviikkoisen kisattoman jakson ennen SM-kisoja.

Fellmanin ajot

Kauden kovatasoisin korttelikisa keräsi Lahteen kotimaisen edustuksen lisäksi joukkueita myös Ruotsista, Ranskasta ja Venäjältä. Vähemmän yllättävästi voittaja löytyi kuitenkin kotijoukkueen riveistä TWD-Länkenin Samuel Pökälän uusiessa vuoden takaisen voittonsa.

Kovana tempomiehenä tunnettu Pökälä sovelsi kortteliajoon taktiikkaa, jossa hän jätti pääjoukon jälkeensä yksin, ajoi kahden miehen irtioton kiinni ja voitti vielä kolmen miehen välisen loppukirin.

Kovana suorituksena on myös mainittava M-16-sarjassa yleensä ajavan Korson Kaiun Antti-Jussi Juntusen 18. sija pääjoukon keskellä. Fellmanissa maaliin ajaminen on aina kova homma, saati sitten juniorilta.

IMG_9983

Allekirjoittaneen pintanaarmuja paikkaillaan. Kuva: Jari Birling.

Tulokset.

Porvoon ajot

Kotimaan ehdottomasti suurin klassikkokilpailu Porvoon ajot kilpailtiin sunnuntaina jo 87. kerran. Reitille oli lisätty mukava nousunpoikanen noin 1,5 kilometriä ennen maalia, ja varsinkin M-eliten loppukierroksilla kyseisen nousun huipulla puhalsi mojova vastatuuli, mikä toi oman mausteensa reitin ratkaisupaikoille.

Poljento raportoi Porvoon ajoista myöhemmin pidemmällä artikkelilla. Odotamme myös mielenkiinnolla, milloin M-eliten voittaneen Ben Carmanin ohjaustangossa olleen GoPro-kameran materiaalia saadaan katsella miehen Youtube-kanavalla. Suosittelen katsomaan Benin kisatallenteita, huikeaa menoa!

IMG_0096

Jari Birlingin dynaaminen muutos huoltoauton kuljettajasta valokuvaajaksi saa pelotonin hyväksynnän.

Naisten kisassa voiton pokkasi Pia Pensaari komealla loppukirillä, jota voi ihailla alla olevasta Ari Aution videosta. Naiset, M-16-, M-60- ja M-65-sarjat yhdistäneessä lähdössä olikin pidetty hienosti vauhtia, porukka oli mennyt palasiksi, ja pääjoukon keskinopeus oli Strava-urkkimisen perusteella yli 35 km/h!

 

Tulokset.

Jari Birlingin artikkelikuvassa Porvoon Akilliksen M-elite-joukkue.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>