toukokuu 29, 2015

Porukkalenkille!

Ryhmässä ajaminen kuuluu pyöräilyyn. Se tuo lenkkeilyyn paitsi sosiaalisen ulottuvuuden myös helpottaa ajamista fysikaalisten ilmiöiden kautta. Seuraavissa videopätkissä käydään läpi ryhmäajamisen perusteita. Samat säännöt pätevät pääsääntöisesti niin sunnuntailenkeillä, kuntoajoissa kuin pyöräkisoissakin.

Osa 1: Peesauksesta

Ryhmässä ajaessa tärkeintä on ajaa suoraan ja ennakoitavasti, jolloin vältetään turhat vaaratilanteet. Yllättävät ajolinjan muutokset voivat aiheuttaa kolareita.

Peesissä ajaessa voi säästää energiaa jopa noin 30 prosenttia, kun edellä ajava halkoo tuulta. Peesihyödyn saadakseen tulee kuitenkin ajaa lähellä (noin 30-50 senttimetrin päässä) edellä ajavan takarengasta. Vaikka ajetaan lähekkäin, tulee silti pitää tuo noin kouluviivaimen mittainen etäisyys edellä ajavaan, eikä koskaan ajaa kiekot limittäin. Muutoin edellä ajava saattaa keilata takana tulevan nurin.

Tulee myös välttää ajamista kohtisuoraan edellä ajavan takarenkaan takana. Paras paikka on olla hieman edellä ajavan takarenkaan vasemmalla puolella (oikealla puolella peesatessa on suurempi riski osua edellä ajavan takavaihteisiin). Luonnollisesti porukassa ajaessa kaikki eivät kuitenkaan voi olla aina edellä ajavan vasemmalla puolella, sillä tällöin ryhmä levittäytyisi asteittain viuhkaksi koko tien leveydelle.

Osa 2: Käsimerkit

Koska ryhmässä ajetaan lähekkäin, näkyvyys eteenpäin on rajoittunut. Onkin jokaisen velvollisuus varoittaa reitillä olevista esteistä, kuopista ja vastaantulijoista. Näistä välitetään tietoa taaksepäin käsimerkeillä, jotka jokainen toistaa. Myös käännökset ja hidastukset/pysähdykset ilmoitetaan käsimerkeillä. Tarvittaessa käsimerkkiä tehostetaan tai se korvataan kokonaan huudolla. Ryhmässä ajamisesta tulee paitsi turvallisempaa myös mukavampaa, kun voi luottaa kanssa-ajajiin.

Vastaavasti hyvään lenkkietikettiin kuuluu, että tietoa välitetään myös takaata eteen. On ikävää, jos kärki vasta myöhemmin huomaa osan porukasta jääneen matkalle (tietämättä, miksi näin on käynyt). Muun muassa ”perä jää” -huuto on yleinen.

Muista myös: Yllättävät tilanteet

Yllättävissä tilanteissa (esimerkiksi rengasrikko, ketjun katkeaminen, pullon tippuminen) on syytä pysyä rauhallisena eli vältettävä äkkijarrutuksia ja äkillisiä ajolinjojen muutoksia. Tällaisessa tilanteessa informoi lähellä ajaviasi huutamalla (”ketjut!”, ”rengas!”, ”blää – jotain kävi!”) ja ohjaamalla pyöräsi hallitusti pientareelle.

Samaa rauhallisuutta on syytä noudattaa, mikäli jollekin toiselle porukassa sattuu yllättävä tilanne. Jos takaa kuuluu kaatumisen ääniä tai huutoa, on minimoitava uusien riskitilanteiden syntyminen. Älä siis esimerkiksi käänny nopeasti katsomaan taaksesi (ajolinjasi voi muuttua tämän johdosta ja törmäät itse) tai tee lukkojarrutusta. Hidasta vauhtia rauhallisesti, ohjaa pientareelle ja käänny selvittämään tilannetta. Asiaa selvitettäessä on myös vältettävä levittäytymistä kaistan tukkeeksi.

Kuuluu jokaisen kansalaisvelvollisuuksiin auttaa onnettomuustilanteissa. Ensiaputaitoja ja mahdollisia hätätilanteita on hyvä harjoitella etukäteen sekä sopia lenkkitovereiden kanssa, miten toimitaan mahdollisissa onnettomuus- tai muissa yllättävissä tilanteissa. Kaatunutta lenkkikaveria ei tule jättää yksin, vaikka hän vakuuttelisikin voivansa hyvin. Esimerkiksi päähän kohdistunut isku voi alkaa oireilla vasta myöhemmin, kun adrenaliinin vaikutus lakkaa.

2 kommenttia

  • Ensimmäisen videon voisi tehdä uusiksi spiikkauksen osalta. Sen verran heikolla laadulla äänitetty. Ohjeet voisi laittaa tarkemmin kuvan kanssa synkkaan.
    Toisessa spiikkaus jo parempi. Matoista ja pyyhkeistä saa tehtyä sopivan dempatun spiikkauskopin kotiolosuhteisiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>