helmikuu 24, 2016

Näin edistät pyöräilyä työpaikallasi

Miten saada yrityksen työntekijät voimaan paremmin? Miten vähentää sairauspoissaoloja? Miten nostaa tuottavuutta? Kysymyksiä, jotka pyörivät varmasti jokaisen työnantajan päässä. Vastaus kaikkiin kysymyksiin on yksinkertainen: lisäämällä liikuntaa.

Liikunnan lisäämiseen on monia keinoja, mutta hyvin yksinkertainen tapa on kannustaa ihmisiä tulemaan töihin millä tahansa muulla tavalla kuin autoilemalla. Esimerkiksi pyöräilemällä. Suurin osa käyttää joka päivä aikaa työpaikalle siirtymiseen ja kotiin palaamiseen. Yhdistämällä liikunnan työmatkoihin saa tapettua kaksi kärpästä yhdellä iskulla.

Miten sitten rohkaista työntekijöitä hyppäämään pyörän selkään? Konstit ovat monet ja osa keinoista ei vaadi edes minkäänlaisia investointeja! Esittelemme nyt seitsemän tapaa tukea työmatkapyöräilyä.

1. Asenne

”Asenne”, toteaa Helsingin Polkupyöräilijät ry:n puheenjohtaja Matti Kinnunen ensimmäisenä, kun kysyn, mitä neuvoja hän antaisi yrityksille. Kinnusen mukaan yrityksen johdon pitäisi luoda pyöräilymyönteinen ilmapiiri. Pyöräilystä pitäisi tehdä ihan yhtä luonnollinen tapa tulla töihin kuin muistakin kulkumuodoista. ”Pyöräilijöitä pidetään välillä jotenkin kummallisina. Tästä asenteesta pitäisi päästä eroon. Työntekijöille pitäisi viestiä, että on ihan ok pyöräillä töihin.” Pyöräilymyönteisen ilmapiirin luominen ei maksa mitään, joten kustannuksetkaan eivät ole esteenä.

2. Propaganda

”Maksamme bonusta, jos työntekijät päihittävät johtoportaan Kilometrikisassa”, nauraa Decens Oy:n toimitusjohtaja Jarno Lahnalahti. Erilaiset pyöräilytapahtumat, -kampanjat ja -kilpailut työpaikoilla tuovat pyöräilyä ihmisten tietoisuuteen. Lahnalahti kertoo, että Kilometrikisa on ollut heille todellinen menestys. Hän perusti yritykselleen joukkueen ja asetti tavoitteen. Jos tavoite saavutettaisiin, hän lupasi yrityksen tekevän lahjoituksen hyväntekeväisyyteen. Lisäksi luotiin pieni bonusjärjestelmä johtoportaan selättämisestä. Nyt näyttää siltä, että tavoitteesta mennään heittämällä yli. ”Osa työntekijöistä ei ole aikaisemmin juuri pyöräillyt ja nyt heillä on mittarissa jo yli tuhannen kilometriä”, Lahnalahti kertoo.

Pyöräilyviikko ja Pyörällä töihin -päivä ovat myös hyviä tilaisuuksia tuoda pyöräilyä esille. HePo:n Kinnunen kertoo myös, että joissakin yrityksissä on tarjottu aamupalaa töihin pyöräileville.

Olen itse huomannut, että monet eivät välttämättä oikein osaa pitää työmatkapyöräilyä vaihtoehtona. Hienovarainen propaganda pitää reidet rullamassa.

3. Säilytystilat

Kinnunen korostaa myös säilytystilojen merkitystä. ”Vähintään kunnolliset pyörätelineet ja katos. Paras paikka pyörille on lämpimissä sisätiloissa. Pyöräparkkia ei pidä myöskään sijoittaa parkkipaikan takimmaiseen nurkkaan ja lähelle ovia”, hän kertoo.

Perinteinen pyöräteline on sellainen, johon asetetaan pyörän eturengas. Näiden pyörätelinen ongelmana on, ettei pyörää saa lukittua tukevasti rungostaan. Lisäksi pyörät ovat usein liian lähellä toisiaan. Hyvä pyöräteline on lujatekoinen, väljä ja mahdollistaa lukituksen rungosta.

Liikennesuunnitteluun erikoistunut konsulttiyritys Trafix Oy on vienyt asian vielä pidemmälle. Suunnittelija Mikko Suhonen esittelee ylpeänä yrityksen pyöräparkkia. Pyörille on raivattu tilat avokonttorin nurkkaan lämpimään ja kuivaan paikkaan. ”Alakerran yhteinen parkkipaikka ei ole ihan paras mahdollinen ja ihmisillä on kuitenkin kalliita pyöriä. Halusimme tarjota niille hyvät tilat”, hän kertoo.

2015-08-18 09.00.08 (1)

Trafix Oy tarjoaa pyörille säilytystilat lämpimissä sisätiloissa avokonttorin nurkassa.

4. Suihkut ja pukuhuoneet

Monet kokevat tarvetta käydä suihkussa työmatkapyöräilyn jälkeen. Etenkin pidemmän matkan takaa tulevat tai kovaa vauhtia ajavat ajavat arvostavat peseytymismahdollisuutta. Nopea gallup lähipiirissä paljastaakin, että suihkun puute on melkein suurin yksittäinen syy olla pyöräilemättä töihin.

Omien kokemusteni mukaan etenkin pääkaupunkiseudulla on ollut hyvin vaikea löytää pieniä toimitiloja suihkulla. Olen useampaankin kertaan ollut mukana etsimässä noin sadan neliön tiloja ja suihkuvaatimus karsii suurimman osan vaihtoehdoista pois. Välittäjät ovat kuitenkin antaneet ymmärtää, että suihkun saa onneksi usein remontoitua tilaan kuin tilaan suhteellisen järkevin kustannuksin. Olen jo aikaisemmin ehdottanut blogissani, että pönkittääkseen pyöräilyn edistämistavoitetta Helsingin kaupungin tulisi tukea yrityksiä suihkutilojen rakentamisessa.

Työmatkapyöräilijät arvostavat myös pukukoppeja. ”Silloin kaikkia varusteita ei tarvitse kantaa aina mukana”, HePo:n Kinnunen kertoo. Hän muistelee naureskellen erästä aikaisempaa työpaikkaansa, jossa pukukoppeja ei ollut: ”Ripustelimme vaatteitamme kellarin käytäville kuivumaan. Se oli aikamoinen näky.”

”Tosin töihin voi myös pyöräillä niin, ettei suihkua tarvitse”, Kinnunen muistuttaa. Pyörällä alkaa yleensä hikoilla merkittävästi vasta, kun vauhtia on liikaa. ”Rauhallisesti pyöräilemällä voi ajaa 10-15 kilometriäkin ilman tarvetta käydä suihkussa”.

5. Lainapyörät ja -välineet

Yritys voi tarjota myös pyöriä työntekijöidensä käyttöön. Esimerkiksi Trafixin Suhonen esittelee yrityksensä pirteän väristä laina-Jopoa yrityksen aulassa. Sen voi vapaasti napata käyttöönsä tarpeen mukaan.

Työpaikoilla voi olla myös työkaluja lainattavaksi. Esimerkiksi omalla työpaikallani Evermade Oy:llä on pakki, josta löytyy työkalut perustarpeisiin, ketjuöljyä, pumppu ja vaihtosisärenkaita. Harvat lähtevät sen isommin huoltamaan pyörää työpaikallaan, mutta esimerkiksi työmatkalla puhjennut rengas on mukava vaihtaa päivän aikana.

Vaativammat huoltohommat edellyttävät myös tiettyjä erikoistyökaluja. Niitä ei useinkaan tee mieli ostaa itselle, koska ne ovat kalliita ja niitä tarvitsee harvoin. Työpaikoille voikin kerätä tällaisia työkaluja lainattavaksi.

evermade-bicycle-first-aid (1)

Allekirjoittaneen työpaikalla Evermade Oy:n konttorilla on perustyökalut pyörän huoltoon.

6. Työsuhdepyörät

Hyvin konkreettinen tapa kannustaa pyöräilemään, on antaa työntekijöille työsuhdepolkupyörät. Yritys voi periaatteessa vain ostaa pyöriä ja jakaa niitä työntekijöille. Pyörä on tällöin luontaisetu, josta pitää maksaa veroa. Harva yritys haluaa kuitenkaan taseeseensa polkupyöriä, joten leasing-palvelu on oiva vaihtoehto. Suomessa leasing-pyörämarkkinoita ei voi moittia runsaudesta. Toistaiseksi olen törmännyt vain yhteen palveluntarjoajaan, Suomen Työsuhdepyörään.

Käytännössä ensin tulee tehdä sopimus leasing-palveluntarjoajan kanssa. Tämän jälkeen työntekijät voivat käydä valitsemassa itselleen pyörän ennalta sovitusta liikkeestä. Myyjäliike varmistaa, että työntekijällä on oikeus saada pyörä ja sen jälkeen työntekijä saa pyörän käyttöönsä. Yritys maksaa pyörästä kuukausivuokraa ja työntekijä verotusarvon mukaista veroa kuukausittain. Suomen Työsuhdepyörällä pakettiin kuuluu myös ensihuolto ja kaksi vuosihuoltoa. Kahden vuoden vuokra-ajan jälkeen työntekijällä on mahdollisuus lunastaa pyörä itselleen.

Decens Oy:n toimitusjohtaja Lahnalahti on ottanut pyörät yrityksensä käyttöön. Yrityksessa nuoret istumatyötätekevät ihmiset alkoivat oireilla ja hän halusi kannustaa ihmisiä liikkumaan. Lahnalahti törmäsi työsuhdepyörämahdollisuuteen sattumalta: ”En edes tiennyt, että tällainen on mahdollista. Satuin vain heittämään Googleen sopivat hakusanat.” Hän pitää pyöräilyyn kannustamista helppona keinona motivoida ihmisiä liikkeelle. ”Liikuntasetelit tuntuivat jotenkin kasvottomilta ja työpaikkahieronta on vain oireiden hoitoa”, hän kertoo. Firman kuudestakymmenestä työntekijästä pyörän otti joka kolmas. Lahnalahti yllättyi pyörää haluavien määrästä. Työsuhdepyörät ja Kilometrikisa ovat saaneet työntekijät liikkeelle ja kaikki odotukset ovat ylittyneet.

Tässä kohtaa kaikkia rahakirstujen vartijoita toki kiinnostaa, voiko työsuhdepyörien taloudellista hyötyä mitata. Esimerkiksi ihmisten hyvinvointia tai vireyttä on vaikea määrittää ja vielä vaikeampaa on vetää yhteyttä niiden ja työsuhdepyörien välillä.  ”Työterveyskustannuksemme olivat tasaisessa nousussa. Työsuhdepyörien oltua käytössä pari kuukautta sain yrityksen historian pienimmän työterveyslaskun”, Lahnalahti myhäilee. Hän myöntää toki, että työterveyskustannuksiin vaikuttavat monet asiat, mutta samalla hän uskoo työsuhdepyörien olevan osasyyllinen kustannussäästöihin.

7. Palkkiojärjestelmät

Viimeisimpänä pyöräilyn kannustimena on yksinkertaisesti raha. Suhonen Trafix Oy:stä kertoo, että he ovat luoneet kannustinjärjestelmän, jota he kutsuvat ”viisaan liikkumisen tukemiseksi”. Käytännössä he maksavat työntekijöille korvausta, jos he kulkevat työmatkoja ja asiointimatkoja jalan, pyöräillen tai julkisilla. ”Olemme asettaneet tavoitteekseemme hiilijalanjäljen pienentämisen ja tämä kannustinjärjestelmä on yksi keino”, Suhonen kertoo. ”Päätimme, että voimme käyttää viisaan liikkumisen tukemiseen saman verran rahaa kuin käytämme parkkipaikkojen kustannuksiin.”

Järjestelmä on yksinkertainen. Korvausta saa tietyn summan kilometriä kohti tiettyyn ylärajaan asti. ”Emme halua myöskään tukea yhteiskuntarakenteen hajautumista ja palkinta ihmisiä siitä, että he muuttava kauas”, perustelee Suhonen ylärajaa. Korvausta saa sekä työmatkoista, että työpäivän aikana tehdyistä asiointimatkoista. Työntekijät täyttävät kilometrinsa Excel-taulukkoon ja toimittavat tiedot palkanlaskentaan. Korvaus lisätään palkkaan ja se on verotettavaa tuloa. Käytännössä kuukaudessa voi tienata satasia lisää palkkaa. ”Kyllä tämä ohjaa työntekijöiden käyttäytymistä”, Suhonen sanoo. Hän kertoo itse pyöräilleensä hiljattain 75 kilometriä työpäivän aikana.

”Monet tahot ovat olleen kiinnostuneita kannusjärjestelmästämme”, Suhonen kertoo. Trafix onkin päättänyt tuotteistaa mallin ja aikoo tarjota sitä jatkossa muillekin yrityksille. Työn alla on nettipohjainen palvelu nimeltään Tienaa Työmatkalla, jonka yritykset voivat ottaa käyttöön.

Tuumasta toimeen

Sairastelun väheneminen ja työtehon kasvaminen ovat asioita, jotka näkyvät suoraan tuloksessa. Sen luulisi kiinnostavan kaikkia yrityksiä. Pyöräilemään kannustaminen on tehokasta, helppoa ja parhaimmillaan jopa ilmaista. Kaikki syyt olla edistämättä pyöräilyä työpaikoilla ovat tekosyitä.

1 kommentti

  • Meillä työpaikan propagandakäytössä on myös HeiaHeia , joka on tarpeeksi matalan kynnyksen liikuntapäiväkirja – ei tarvitse heti syke- tai GPS-dataa ollakseen mukana. Sovelluksen avulla voivat tulosyksiköt, tiimit tms. porukat seurata toistensa tavoitteita ja aktiivisuutta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>