Pyöräily on helppoa, hauskaa ja tehokasta, ja se sopii lähes kaikille ikään, kuntoon ja sukupuoleen katsomatta. Satulan selkään hyppäämiselle löytyy tuhat ja yksi syytä, ja tämä on saanut myös meidät heittäytymään pyöräilyn maailmaan.

Ajatus tästä blogista lähti tietysti pyörän selässä. On uskomatonta, miten helposti tuulen humina korvissa ja nopeasti vaihtuvat maisemat saavat elimistön stressitasot laskemaan. Mikään ei voita rankan työpäivän jälkeistä pyörälenkkiä luonnossa, varsinkin, kun alla on pitkän matkan yhdessä kulkenut luottopyörä!

Toisaalta emme halua väittää, että pyörällä tulisi kulkea vain täyttä tahtia metsässä; päinvastoin! Kannustamme pyörällä kulkemiseen missä vain, milloin vain ja millä vauhdilla itse haluaa. Pyörä on mitä loistavin kulkuneuvo ja mikä parasta, se ei tuota ilmastoon ollenkaan haitallisia päästöjä! Toisin sanoen, sen lisäksi, että poltat lähes huomaamattasi kaloreita ja kasvatat kuntoa, valitsemalla pyörän teet paljon hyvää myös luonnon puolesta jarruttamalla ilmastonmuutosta!

Pyöräily on mitä loistavin liikuntalaji

Olemme koonneet alle 10 syytä sille, miksi pyöräily on parasta liikuntaa:

1. Pyöräily edistää hengityselinten kuntoa.

2. Tehostaa hapenottokykyä.

3. Edistää lihasten kasvua.

4. Vauhdittaa kuona-aineiden poistumista elimistöstä.

5. Parantaa kestävyyttä.

6. Pyöräily edistää painonpudotusta ja tukee painonhallintaa.

7. Laskee sydän- ja verisuonisairauksien riskiä.

8. Saa veren kiertämään.

9. Nostattaa energiankulutusta, myös levossa.

10. Parantaa elimistön vastustuskykyä.

Pyöräily laittaa erityisesti jalat kunnolla töihin. Jos olet koskaan ajanut pyörällä, varmaan tiedätkin jo, kuinka reisiä ja pakaroita polttelee kovan pyörälenkin jälkeen. Tällä tavalla saat myös energiaa palamaan ja sykkeen nousemaan. Ja kuten moni varmaan osaakin aavistaa, pyöräily on mitä loistavin liikuntalaji parantamaan sydämen ja verisuonten toimintaa ja tätä kautta ehkäisemään myös tulevia kroonisia sairauksia.