maaliskuu 8, 2016

GoExpo 2016 – sähkön aikakausi

GoExpo 2016 keräsi yhteen liikunta- ja ulkoiluharrasteista kiinnostuneita ihmisiä. 50 000 kävijää tarkasteli Helsingin Messukeskuksella pyöräilyn lisäksi niin golfin, kuntoilun, pallopelien, ratsastuksen kuin valokuvauksenkin tämän vuoden trendejä. Poljento kävi hipelöimässä erityisesti fillarikansaa kiinnostavat vempeleet.

Uutuudet

_MG_6523

Trekin osastolla oli monta hienoa pyörää, kiitos Project One -kustomointikonseptin. Tässä varmasti erittäin nopea Speed Concept -triathlontykki.


_MG_6525

Uudessa Trek Madonessa on ajateltu aerodynamiikkaa entistä enemmän, ja etujarrun vaijeri kulkee emäputken suojassa piilossa. Ratkaisu vaatii kuitenkin avautuvat läpät, jotta ohjaustankoa voi kääntää kunnolla sivuun.

_MG_6530

Cannondale Slate on cyclocrossari, johon on naitettu Lefty-joustokeula ja hydrauliset levyjarrut. Konseptina mielenkiintoinen, mutta mikä on kohdeyleisö, ja mitä tämä pyörä tekee paremmin verrattuna tavalliseen cyclocrossariin tai kevyeen XC-maasturiin? Eräs pitkän linjan ketjunpyörittäjä tosin mainitsi, että olisi jo ottanut Slaten talvilenkkipyöräkseen, mutta 27.5-tuumainen rengaskoko vaikeuttaa sopivien nastarenkaiden löytämistä.

_MG_6533

Teknisistiä uutuuksista mielenkiintoisin oli luonnollisesti Sramin eTap eli langaton sähkövaihdesarja, tässä asennettuna Canyon//SRAM naisten ammattilaistallin tiimipyörään. Tiimin Rapha-ajoasujen värimaailma toistuu pyörän rungossa hienosti.

Poljento hiplasi vaihdevipuja, mutta systeemin akuissa ei harmillisesti tainnut olla virtaa. SRAM voisi ottaa Shimanosta mallia ja laittaa uutuusosilla varustetun pyörän testipenkkiin – messukävijät haluaisivat varmasti kokeilla vaihteiden toimintaa.

_MG_6528

Tämä kätevä pahvilaatikkoon pakattu puinen potkupyörä BikePlanetin osastolta jäi ostamatta, sillä runkokoko sattui olemaan vähän turhan pieni – vaikka satulassa näyttääkin olevan muutama reikää säätövaraa.

_MG_6538

Spiukin ajokengät näkyvät kaukaa.

takit

Kirkkaasta puheenollen: Proviz:n heijastinliivit ja -takit suorastaan välkehtivät silmissä messuhallin valoissakin. Oikealla kuva salaman kanssa. Myyntiedustajan testien mukaan liivi näkyy hyvin pimeässä jopa 300 metrin päästä auton lähivaloissa. Oiva valinta siis, jos todella haluat tulla nähdyksi.

Sähköjen esiinmarssi

Tänä vuonna näytteilleasettajat olivat yhtenä rintamana marssittaneet messukansan silmien eteen ja testattavaksi lukemattoman määrän sähköpyöriä. Yhteenvetona voi todeta, että sähkömoottorilla kulkevia pyöriä saa nykyään jokaisesta mahdollisesta kategoriasta aina mummopyörästä enduro-tykkiin.


_MG_6537

Tässä sähköpyörän mallia antaa Stealth-merkkinen ilmestys. Designissa on hieman Finnpoweria, mutta ilmeisesti nämä pyörät ovat sähköpyöristä räyhäkkäimpiä jopa 5 200 watin maksimiteholla ja 80 km/h:n huippunopeudella. Melkoista menoa siis.

_MG_6540

Fantic on prätkäpuolelta tuttu italialainen merkki, joka on nyt laajentanut mallistoaan sähköpyörien pariin. Fanticin sähköläskillä varmasti jätät muut maastoniilot nielemään loskaa.

_MG_6570

Haibike-merkkisiä sähköpyöriä myy Suomessa Electrobike. Tämä futuristisen näköinen Haibike Sduro Trekking RC on erittäin pätevänoloinen peli, Tekniikan Maailman ylivoimainen testivoittaja, ja irtoaa ainakin vielä hetken messutarjouksena selvästi alle 3 000 euron. Tällaisella pyörällä kelpaisi retkeillä leirintäalueelta toiselle kesäisessä Suomessa, kun sähkömoottori auttaisi ylämäissä ja pitäisi matkanteon jouhevana.

_MG_6549

Helkama yrittää houkutella työmatkapyöräilijöitä sähköpyöräleiriin edullisemman pään pyörillään. Kyseinen malli ei ole Helkaman halvin sähköpyörä, vaan esimerkiksi Lounatuuli ja Pohjatuuli -mallisia sähköavusteisia myydään nykyään jo alle 1 500 eurolla.

Muuta mukavaa

sonderbus

Laskettelukeskus Iso-Syöte esitteli GoExpossa Bike Hotel Conceptiaan, jolla houkutellaan erityisesti kesäkaudelle fillaristeja. Vuokrapyörien lisäksi tarjolla on valmiiksi suunniteltuja reittejä niin maastoon kuin maantiellekin. Pyörille ja pyöräilijöille on pesu- ja pyykkipaikat, huoltoverstas yleisimmillä työkaluilla ja tarvikkeilla varustettuna. Tarvittaessa harvinaisempia varaosia kiidätetään Oulusta pikatoimituksena. Majoitusta tarjotaan niin mökeissä kuin hotellihuoneissakin, ja ravintolapalveluita on räätälöity pyöräilijöiden energiantarvetta ajatellen.

23-ikkunainen ja haitarikattoinen 1967 Volkswagen Sonderbus on ehta paikkakunnalta löytynyt Suomi-auto, jolla aiotaan lähteä ensi kesänä Saksaan asti esittelemään BHC-konseptia. Lisätietoa osoitteesta www.bhc.fi.

alma-arktika

Myös Outdoor-messujen puolelta löytyi pyöräilijälle nähtävää. Yksi mielenkiintoinen vaihtoehto oli Alma Arktika, joka järjestää maastopyöräreissuja ihan pohjoisimman Suomen komeissa maisemissa. Tarjolla on muutama vuokrapyörä, kaksi vuokramökkiä ja opastusta. Toinen vuokramökki on varustelultaan erähenkinen ja toinen paremmin varusteltu. Pyöräilyn lisäksi löytyy myös vaihtoehtoisia kulkumuotoja, kuten melontaa ja moottorikelkkailua.

_MG_6569

Päivän dynaamisimman messuporukan titteli menee ehdottomasti Pelagon osastolle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>