heinäkuu 31, 2015

EuroVelo 15 – Reiniä pitkin Hollannista Sveitsiin

Eurooppalainen pyöräteiden verkosto EuroVelo on projekti, jota toteuttaa Euroopan pyöräilijöiden keskusjärjestö (European Cyclists’ Federation) yhteistyössä pienempien kansallisten ja paikallisten toimijoiden kanssa. Verkosto kattaa tällä hetkellä 14 pyöräreittiä, joista valtaosa kulkee jossain suunnassa Euroopan halki. Reiteistä osa on alusta loppuun saakka viitoitettu kansallista- tai EuroVelo-pyörätietä kuvaavilla merkeillä, ja joidenkin reittien virallinen liittäminen EuroVelo-verkostoon on osittain vasta suunnitteluasteella. Meidän kahden naisen pyöräretkitiimimme valitsi kesälomatekemiseksi EuroVelo-reiteistä lyhyimmän, EuroVelo 15 -reitin. Reitti seuraa Rein-jokea sen alkulähteiltä Sveitsin Andermattista Rotterdamin lähellle Hoek van Hollandiin, ”Hollannin kulmaan”, jossa Rein laskee mereen. Poljimme reitin joen virataussuuntaa vastaan, Hollannista Sveitsiin.

EuroVelo 15 -reittiä mainostetaan helppona ja perheillekin sopivana pyörätienä. Vaikka reitti on EuroVelojen mittakaavassa kohtuullisen lyhyt, sen varrella saa nauttia monipuolisista maisemista, hyvin erityyppisistä pyöräteistä ja kokea Reinin monimuotoisuuden joen valuessa 1 230 kilometrin mittaisen matkan Alppien korkeuksista Pohjanmereen.

Kuva: Eurovelo.org

Kuva: Eurovelo.org

Hollanti on maineensa veroisesti jokaisen pyöräilijän unelmamaa

Maailman pyöräilijäystävällisimmäksikin tituleerattu maa Hollanti oli loistava aloitus pyöräretkelle. Reissun alkupäivinä saimme ihastella Rotterdamin täydelliseksi hiottua pyöräilyinfrastruktuuria, ja nähdä sellaisenkin ihmeen, että maanteillä pyöräilijöille oli toisinaan annettu jopa autoja enemmän tilaa. Rautatieasemilta löytyi suuret, täyteen ahdetut pyöräparkit, ja suuremmista kaupungeista aseman luota julkisin varoin tuettu pyöräkorjaamo.

Hollannin maanteillä pyöräkaistat voivat olla autotietäkin leveämmät Kuva: Arja Heinonen

Hollannin pyörätiet olivat maineensa mukaisesti myös tasaisia ja mäettömiä. Nämä hyvin viitoitetut, turvalliset, leveät tiet sopivat loistavasti pyöräretkeilyyn niin vauvojen kuin vaarienkin kanssa – ja kaiken ikäisiä ihmisiä noilla teillä näkyikin. Vanhemmilla ihmisillä oli käytössä sähköavusteisia pyöriä, ja lapsiperheet sekä lemmikkien omistajat olivat liikkeellä vedettävien vaunujen kanssa. Hollannissa kuka tahansa voi ottaa voileivän laukkuun ja pyöräillä turvallisesti mukavia teitä vaikkapa ulos kaupungista eväsretkelle maaseudun vihreisiin maisemiin.

Hollannissa EuroVelo-reitillä oli myös yksi erityispiirre, nimittäin Reinin yli kulkevat lautat, joiden aikataulut kannattaa huomioida – etenkin, jos sattuu noudattamaan myöhäistä päivärytmiä. Jo retkemme toisena iltana jouduimme soittamaan varaamamme guesthousen omistajan pakettiautoineen apuun, kun viimeinen lautta oli mennyt. Onneksi lauttaylityksille löytyy aina jostain kaukaa siltojen kautta kulkeva kiertotie.

Rein-joen yli kulkee Hollannin alueella kymmeniä lauttoja. Osa lautoista on vain kevyttä liikennettä varten, osassa lautoista kulkevat myös autot. Kuva: Arja Heinonen

Saksan helmi Reinin pyöräretkeilijälle on Upper Middle Rhein Valley

Hollannin vaihtumisen Saksaksi huomasi välittömästi pyöräteiden kunnosta. Onneksi niitä tasaisia asfalttiteitäkin löytyi eteläisemmästä Saksasta, mutta heti Hollannin taakse jätettyämme oli melko lailla selvää, ettei samanveroisia pyöräteitä tultaisi enää tuolla matkalla näkemään. Saksan pohjoisosa oli meidän osaltamme aika surkuhupaisa näytös – mukaan mahtui 80 kilometrin mittaiseksi suunniteltu, eksymisten kautta 130 kilometriin venynyt pyöräilypäivä, jonka aikana täytettiin pyörän rengasta kolmen käden sormilla laskettava kertamäärä ja ajettiin tunti ympyrää. Erityisesti Krefeldin kaupungin kohdilla kehotamme pyöräilijöitä seuraamaan GPS:ää ja karttaa tarkasti. Lisäksi Neussin kaupunki saa isoja risuja välinpitämättömyydestään kaikkea kevyttä liikennettä kohtaan.

Hollannin vaihtuessa Saksaksi pyöräteiden kunto muuttui selvästi huonommaksi. Kuva: Arja Heinonen

Hollannin vaihtuessa Saksaksi pyöräteiden kunto muuttui selvästi huonommaksi. Kuva: Arja Heinonen

Bonnin eteläpuolella Saksa näytti onneksi kauniita ja seesteisiä puoliaan, eikä suunnistaminenkaan ollut pääosin joen rantaa seurailevalla tiellä vaikeaa. Joen penkereet nousivat kauniin vihreinä ja pieniä, idyllisiä kyliä oli ripoteltu sinne tänne joen varteen. Varsinainen Saksan etappimme helmi oli Unescon maailmanperintökohdelistaltakin löytyvä, Koblenzin ja Bingenin välinen alue eli Keski-Reinin yläosa tai Reinin rotko (engl. Upper Middle Rhine Valley). Tuolta 65 kilometrin mittaiselta pätkältä löytyy 60 pientä joenvarsikylää ja historiasta kiinnostuneen pyörämatkailijan iloksi 40 jopa 1 000 vuotta vanhaa penkereiden päällä tönöttävää linnaa.

Upper Middle Rhine Valley. Kuva: Arja Heinonen

Upper Middle Rhine Valley. Kuva: Arja Heinonen

Hollannin tavoin myös Keski-Rein oli tasaista matalan kynnyksen pyöräretkialuetta, jossa näkyi paljon lyhyempiä päivämatkoja polkevia, iäkkäämpiä pyörämatkailijoita. Joenvarressa oli suhteellisen tiheään hotelleja ja ravintoloita, joten alueella on helppoa retkeillä, vaikka vaatimukset loman olosuhteisiin olisivat korkeammallakin eikä raskaiden varusteiden kuljettaminen pyörän päällä innostaisi. Nopeammasta vauhdista pitävälle pyöräretkeilijälle kivetyksistä rakennetut tiet eivät olleet se kaikista mieluisin ajoalusta, mutta pyörätiet olivat kuitenkin hyvässä kunnossa – ja kun ei ole kiire, kauniita maisemia katselee mielellään hitaammastakin vauhdista.

Hyvin viitoitettuja pyöräteitä ja maissipeltoja Ranskan Alsacessa

Laskeskeltuamme eksymisten jälkeisiä matkapäiviä otimme junan Mainzista Strasbourgiin, jonka eteläpuolella edessämme oli jälleen aivan uudennäköistä tietä ja maisemaa. Poljimme ensimmäiseen yöpymispaikkaamme Ranskassa Reinin suuntaisen kanaalin, Canal du Rrone au Rhinin, vartta kulkevaa tietä pitkin. Majoituksemme ei ollutkaan mikä tahansa paikka, vaan 1600-luvun lopussa rakennettu, Unescon maailmaperintökohdelistaltakin löytyvä linnoitus Neuf-Brisach. Linnoituksesta etelään Alsacen tasamaastoinen pyörätie jatkui hyvin viitoitettuna suurten maissipeltojen ja pelkistettyjen, karujen kylien läpi. Saisipa pyöräretkellä aina kulkea noin mukavasti, jokaisesta risteyksestä löytyvää viitoitusta seuraten!

Alsacen maissipeltojen keskeltä löytyi selkeät EuroVelo 15-reitin viitat. Kuva: Arja Heinonen

Alsacen maissipeltojen keskeltä löytyi selkeät EuroVelo 15-reitin viitat. Kuva: Arja Heinonen

Sveitsi tarjosi mäkiä ja reissun parhaat maisemat

Schengen-alueen sisällä ei välttämättä huomaa valtioiden rajan ylityskohtaa, emmekä huomanneet sitä siirtyessämme Saksasta Sveitsiinkään. Rein-joen ympärille nousevat, aiempaa korkeammat vihreät kukkulat sekä koristeelliset rakennukset eivät kuitenkaan jättäneet arvailujen varaa, vaan paljastivat meidän saapuneen Sveitsiin. Mäkisemmät maastot toivat kaivattua vaihtelua satojen kilometrien tasamaa-ajoon, ja jos EuroVelon teiden kunto muistuttikin silloin tällöin enemmän kivistä kinttupolkua kuin varsinaista pyörätietä, vehreät maisemat korvasivat sen moninkertaisesti. Vaikka Hollannin pyörätiet olivatkin vertaansa vailla, Sveitsin mäet ja postikorttimaiset maisemat nostivat sen ehdottomasti mielenkiintoisimmaksi pyöräilymaaksi EuroVelo 15 -reitin varrella.

Vaalean siniharmaana virtaavan Alppi-Reinin vartta kelpasi pyöräillä vuoristomaisemissa. Kuva: Taru Saloheimo

Vaalean siniharmaana virtaavan Alppi-Reinin vartta kelpasi pyöräillä vuoristomaisemissa. Kuva: Taru Saloheimo

Sveitsissä Rein-joki levenee pohjoisesta tultaessa Stein am Rheinin kylän jälkeen pikkuhiljaa muodostaen Bodenjärven. Jäimmepä tuolloin vahingossa polkemaan joen pohjoispuolelle, ja huhkittuamme retkivarusteiden kanssa mäkiä ylös helteessä noin tunnin ajan, totesimme äkkiä järven erottavan meidät sen eteläpuolella olevasta majoituksestamme, ja meidän oli pakko palata takaisin. Tämä ei toki ollut ainoa harharetki matkan aikana, mutta se oli yksi niistä raskaammista.

Bodenjärveltä suuntasimme Alppi-Reiniä etelään kohti määränpäätämme Churia, ja pääsimme ehdottomasti koko reissun parhaisiin maisemiin. Vaalean siniharmaana virtaava joki ja vuoret – siinä on lyömätön yhdistelmä, jota voi olla aika vaikea päihittää. Jokilaaksossa kulkeva pyörätie oli jälleen tasamaata, mutta ennen Churia pääsimme kiipeämään vuorille viinitarhojen yläpuolelle. En tiedä, millaista Eurovelo 15 -reitin varsinaisessa päätepisteessä Andermattissa on, mutta vuorien välissä laaksossa lepäävä Chur sopi oikein mainiosti meidän retken päätepisteeksi, ja sieltä kelpasi lähteä seuraavana päivänä ihmettelemään Alppeja Bernina Express -junan kyydissä.

Viimeisellä tauolla, määränpää Chur näkyy jo alhaalla laaksossa. Kuva: Arja Heinonen

Viimeisellä tauolla, määränpää Chur näkyy jo alhaalla laaksossa. Kuva: Arja Heinonen

Kenelle EuroVelo 15 sopii?

EuroVelo 15 on pääosin hyvin viitoitettu, tasainen ja helpohko, matalan kynnyksen pyöräretkireitti, joka sopii kokemattomammallekin pyöräretkeilijälle. Reitistä tekee helpon sekin, että majoitus- ja ruokapaikkoja löytyy matkan varrelta tasaiseen tahtiin. Myös pyöränkorjauspalveluita on saatavilla, ja erityisen tiheään pyöräliikkeitä on Hollannissa ja Sveitsissä. Erityisesti Saksan Bonnista Bingeniin, sekä Ranskassa Strasbourgista etelään kulkevat osuudet ovat hyvin merkittyä, hyväkuntoista retkeilytietä, joka sopii mainiosti kenen tahansa pyöräretkireitiksi – kunnosta ja iästä riippumatta. Tankoon kiinnitettävästä, karttaa näyttävästä GPS-laitteesta olisi ollut muun muassa reitin kaupunkialueilla hyötyä, mutta huolellinen suunnistaja pärjää ilmankin. Kokeneemmat retkeilijät voivat nauttia Eurovelo 15 -reitistä pidempien päivämatkojen puitteissa, ja mäkisempi Sveitsi tarjoaa reitin pohjoisosia enemmän haasteita. Sitä paitsi, jos rahkeet riittävät, retkeähän voi aina jatkaa Alpeille!

Lisää Arjan EuroVelo-reissusta voi lukea täältä.

Artikkelikuva: Arja Heinonen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>