huhtikuu 13, 2016

Brevetille valmistautuminen – osa 2

Kirjoituksen ensimmäisessä osassa pyysin lukijoilta kysymyksiä breveteistä. Monet kysymykset liittyivät brevetteihin yleisemmin eivätkä vain valmistautumiseen, mutta vastaan lopussa myös niihin.

Miten ennaltaehkäistään hiertymiä pitkällä matkalla?

P7170053Istumalihasten rasvaamiseen soveltuvia aineita on markkinoilla kymmenittäin. Assos chamois creme on niistä tunnetuimipa.

Tämä kysymys on tavallinen ja vastasin siihen myös GoExpo-messuilla pitämässäni esityksessä. Hiertymien lisäksi voi esiintyä myös muita vaivoja kuten ”istuinluiden” arkuutta tai käsien hermopinteitä. Ainakin seuraavat asiat kannattaa ottaa huomioon.

Käytä sopivia ja puhtaita ajohousuja. Se, mitkä housut kenellekin sopivat, on yksilöllistä, mutta löydät viimeistään parin yrityksen jälkeen itsellesi sopivat. Käytännössä kaikkien valmistajien housujen pehmusteet tekeet sama firma, Elastic interface, eli sillä, kuka housusi on ommellut, ei ole suurta väliä. Kunhan ne ovat oikean kokoiset. Lisäksi housut tulisi pitää puhtaana, koska hikoilu jättää pehmusteeseen suolaa, joka raastaa ihoa. Pitkissä tapahtumissa pyrin vaihtamaan puhtaat housut kerran päivässä.

Löydä oikea ajoasento ja ota iskut vastaan päkiöillä. Paino jakautuu ajaessa päkiöiden, pakaroiden ja kämmenten kesken. Hiertymät tulevat yleensä ensin pakaroihin, sitten kämmeniin ja viimeiseksi päköihin. Breveteillä kannattaa alusta alkaen ottaa iskut vastaan päkiöillä eli siten, että tien epätasaisuuksien kohdalla nousee jalkojen varaan heti matkan alusta asti. Ajoasentoa voi myös joutua hakemaan muutaman kokeilun verran. Satulan paikkaa ja ohjainkannatinta vaihtelemalla löytyy lopulta sellainen asento, mihin itse hyvin taipuu.

Myös ajohanskoilla ja satulalla on merkitystä, mutta nekin ovat hyvin henkilökohtaisia mieltymyksiä. Itse käytän Brooksin Swalloweja ja Tunen Speedneedlejä, mutta toisille ne eivät välttämättä sovi.

Rasvaa ahterisi. Useimmat käyttävät pitkillä matkoilla chamois creamia eli rasvaa, joka vähentää kitkaa pehmusteen ja ihon välillä. Siten myös hiertymiä tulee vähemmän, tai ainakin myöhemmin.

Aja. Jos lähdet ensimmäiselle lenkillesi uudella satulalla, ilman rasvaa ja uusilla housuilla, todennäköisyys istumalihasten hiertymille ja kivuille on paljon suurempi kuin, jos olet jo harjoittanut niitä 1 000 tuntia. Useimmat selviävät pitkistäkin matkoista ilman pahoja hiertymiä.

Kommentoi, jos mieleesi tulee muita tapoja tai omia kokemuksia.

Miten saan selville brevetin reitin?

10062011520Tielista riittää reitillä pysymiseen, mutta navigaattori tai kännykkä auttaa tarvittaessa.

Lyhyesti: Joko tapahtuman sivulta tai tarpeen vaatiessa kysymällä lisätietoja järjestäjältä.

Järjestäessäni brevettiä noudatan seuraavia periaatteita reitin suunnittelussa:

  • Reitti on ladattavissa etukäteen navigaattoriin.
  • Reitti on ajettavissa pelkän tielistan avulla.
  • Mikä tahansa tieksi tulkittavissa oleva sopii brevetin reitille.
  • Mahdollisuuksien mukaan ajetaan päällystettyä maantietä.
  • Reitti opastetaan ajorataa pitkin ja kevyenliikenteenväylää saa käyttää halutessaan.
  • Reitti on kiinnostava ja vaihteleva.

Pitääkö brevetille tankata ravintoa ja mitä syödään ajon aikana?

P7300693LEL:ssa Traquairin kontrollilla on tarjolla kakkua ja paikallisia tisleitä.

Brevetille kannattaa lähteä täydellä vatsalla ja ajaakin kannattaa kylläisenä. Kannattaa syödä asioita, joista pitää ja joilla on ollut tapana pysyä hyvin sisällä. Mitään uutta ja erikoista ei kannata brevetillä syödä, jos ei ole pakko.

Hitaasti pyöräily eroaa lähes kaikesta muusta ”urheilusta” siten, että maha pysyy paikoillaan eli ruuan sulatus toimii kuin istuessa. Voit ongelmitta ajaa täydellä vatsalla.

Myös ajon aikana voi syödä asioita, joista pitää. Ainoat rajoitukset liittyvät ruuan säilyvyyteen ja helppouteen eli ne pitää saada helposti säilytettyä käden ulottuvilla. Omia suosikkeja ovat leipä, banaani, keksit ja makeiset. Näitä kaikkia voi säilyttää ajopaidan taskussa tai rungon päällä olevassa laukussa. Rasvaisia ruokia ei kannata syödä sormin tai muuten ohjaustanko tulee sotkuiseksi.

Kannattaa syödä mielummin vähän liikaa kuin liian vähän. Sama sääntö pätee juomiseen.

Pitääkö brevetille valmistautua henkisesti?

P7050144Pyörässä voi olla tuntemattomia vikoja, mutta tunnetut viat kannattaa korjata ennen matkaan lähtöä.

Vastaan kyllä. Brevetin läpi käyminen etukäteen on henkistä valmistautumista. Erilaisten skenaarioiden miettiminen vähentää stressiä. Kun reitti on mielessä ja tietää varautuneensa todennäköisiin vastoinkäymisiin, voi keskittyä olennaiseen eli pyöräilyn iloon ja matkasta nauttimiseen.

Kokemuksen karttuessa henkinen valmistautuminen on lähinnä vain reittiin ja ohjeisiin tutustumista. Ensimmäisiä brevettejä – tai mitä tahansa pyörälenkkejä – ajaessa joutuu vielä miettimään monia, etenkin välineisiin ja pyörän huoltoon liittyviä, ”mitä jos” -skenaarioita.

Miten brevettejä varten treenataan?

P7060380

Vastaan ei mitenkään. Kuka tahansa sopivalla pyörällä ajava terve ihminen pystyy ajamaan 200 kilometrin brevetin. Ajettuaan 200:n jaksaa seuraavaksi 300:n ja niin edelleen. 400:n jälkeen oikeastaan ainoa muuttuva asia on, että välillä pitää myös nukkua. Ensimmäisillä kerroilla palautumisajat voivat olla pitkiä, jos tulee ajaneeksi liian kovaa. Myöhemmin löytää itselleen sopivan vauhdin, jota jaksaa ajaa, kunhan saa tarpeeksi ruokaa ja unta.

Miten valmistaudut 300 kilometrin pyöräilyyn? Transcontinental Racessa keskimääräinen päivämatka vuonna 2015 oli 300 kilometriä. 300 kilometrin pyöräilyyn voi valmistautua esimerkiksi hyvällä levolla, huolellisella tankkauksella ja kunto-ohjelmalla. Tai sitten ajamalla 300 kilometriä päivässä joka päivä edelliset kaksi viikkoa.

Kysymyksiä breveteistä yleisesti:

Pitääkö Paris-Brest-Paris-karsinnat ajaa samana vuonna kuin itse tapahtuma?

Kyllä. 200, 300, 400 ja 600 kilometrin brevetit pitää ajaa samana vuonna, eli seuraavan kerran 2019, suunnilleen heinäkuun alkuun mennessä. Tarkka päivämäärä vaihtelee.

Vuotta aiemmin ajetut brevetit vaikuttavat vain siihen, milloin saat ennakkoilmoittautua.

Brevettejä ajetaan vaikka niitä ei näy kalenterissa, miten se tapahtuu?

Ohje löytyy randonneurs.fi-sivulta. Brevettejä voi Suomessa käydä ajamassa haluamallaan reitillä koska tahansa ennen kalenteriin merkittyä deadline-päivää, kunhan hankkii brevet-kortit ja postittaa ne  ACP-yhteyshenkilölle brevetin jälkeen. Brevetin suoritusajankohdaksi tulee seuraava kyseisen matkan deadline-päivä.

Miten toimitaan, jos ryhmään tulee muita kuin brevetille osallistujia?

Brevetillä jokainen ajaa omatoimisesti eikä kenenkään tarvitse ajaa ryhmässä eli voit esimerkiksi hidastaa, kunnes ulkopuoliset ovat etäämmällä. Tuskin kukaan jää mukaan roikkumaan, jos heille asiasta huomauttaa.

Toisaalta mikään ei myöskään estä ajamasta muiden kanssa. On mukava tavata toisia pyöräilijöitä ja jutella niitä näitä. Toisinaan reitillä ajaa myös muita pyöräilijöitä, jotka ovat vartavasten tulleet tapaamaan brevettien osallistujia.

Muita kuin tapahtuman osallistujia ei kuitenkaan saa peesata, mutta jos kyse on parista tai parista kymmenestä kilometristä ja peesaaminen ei mitenkään vaikuta ajoosi niin asiasta ei kannata stressata. Oleellista on, että peesi- tai muuta apua ei ole itse erikseen kutsuttu paikalle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>