huhtikuu 8, 2016

Brevetille valmistautuminen – osa 1

Brevetille ei tarvitse valmistautua, sinne vain lähdetään.

P7020025

Miten brevetille valmistaudutaan?

En osannut vastata mitään järkevää edeltävään kysymykseen. En ollut aikoihin ajatellut miten brevetille oikeastaan valmistaudutaan. Vähän asiaa mietittyäni huomasin, että kyllähän brevetille pitää valmistautua, mutta teen sen kuin partiolaiset – aina valmiina. Mitä tämä sitten käytännössä tarkoittaa? Kotona on vuodenajasta riippuen käyttövalmiina kolmesta neljään pyörää, joilla matkaan voi lähteä. Työkalut ja varaosat ovat pyörien välillä suunnilleen samat, ainoastaan oikeaa kokoa olevat vararenkaat pitää vaihtaa työkalupussiin. Pyöräilyvaatteita on valmiina kaikkiin sääoloihin. Muutkin matkalle tulevat tavarat, kuten kamera ja navigaattori, ovat vain poimittavissa mukaan. Brevetille ei tässä mielessä valmistauduta vaan vain lähdetään.

P7220099

Olen jo vuosien ajan, itse asiassa jo filmikamera-ajalla, ottanut kuvan mukaan pakattavista tavaroista. Tässä ollaan lähdössä 2009 London-Edinburgh-Londoniin.

P7170056Vanhoja kuvia katsoessa voi miettiä, mitä tällä kertaa ottaa mukaan ja mitä ei koskaan ole tarvinnut. Kuva on Transcontinental racen varustelistasta.

Se, mitä varusteita juuri sinä tarvitset matkalla, on kiinni vain omista mieltymyksistäsi. Etu- ja takavalo, heijastinliivi ja pelkällä ihmisvoimalla kulkeva pyörä ovat ainoat pakolliset varusteet.

Tarkista, mihin olet menossa

Yksi asia kuitenkin tuli mieleen brevetille valmistautumisesta. Ennen lähtöä kannattaa tarkistaa, mihin oikeastaan on menossa, vaikka olisit osallistunut kyseiseen tapahtumaan ennenkin tai olisit ajamassa yhdessä kavereiden kanssa.

Lähtöpaikka ja -aika

P4181504200 km brevetin lähtövalmisteluja, osallistujat saavat brevet-kortit ja tielistat.

Ilmiselvää, mutta kuitenkin. Brevettien lähtöpaikoissa on suuria eroja. Jos lähtöpaikka on esimerkiksi isolla huoltoasemalla, niin sieltä varmasti löytyy kaikki tarvittavat fasiliteetit ja kauppa. Toisaalta brevetin lähtöpaikka saattaa yhtä hyvin olla taivasalla. Saatat myös tarvita paikan irtaimiston, kuten vaihtovaatteiden tai auton, säilyttämistä varten. Tällaisten palveluiden olemassaolo on tapauskohtaista eli kannattaa selvittää ne etukäteen.

Brevet-korttien jako tapahtuu yleensä lähtöpaikalla ja siihen kuluu aikaa – keskimäärin puoli minuuttia per henkilö – eli isommissa tapahtumissa yhteensä puolesta tunnista tuntiin. Liikkeelle päästään vasta, kun kaikki ovat saaneet korttinsa eli kannattaa olla ajoissa paikalla.

Reitti ja kontrollit

P8070591Kontrollien taso vaihtelee. Super brevet Scandinaviassa kolmella kontrollilla oli mahdollisuus majoittua retkeilymajassa omassa sängyssä.

P7060221Vologda-Onega-Ladogassa ensimmäinen kontrolli oli keskellä metsää oleva leimauspaikka, jossa tarjolla oli vettä, mehua ja banaaneja.

Brevetin reitti on aina nähtävissä etukäteen. Etenkin vieraalla seudulla kulkeva reitti kannattaa katsoa huolellisesti läpi. Netin karttapalveluista löytyy kaikki kiinnostava. Vähintään kannattaa tarkistaa, mitä palveluita kontrolleilla on. Jotkin kontrollit voivat olla ”kylmiä” eli niiltä saa vain leiman. Toiset kontrollit voivat olla ruuhkaisia. Kolmannet ehkä hyvin pitkän matkan päässä. Joillakin kontrolleilla voi myös olla eri aukioloaika kuin itse kontrollina olevalla paikalla. Sama Suomeksi, eli kontrolli voi olla auki kello 24 asti vaikka kontrollina oleva kauppa menisi kiinni pari tuntia aiemmin. Nämä asiat on yleensä tiedotettu etukäteen, mutta jos jostakin on epäselvyyttä, niin kannattaa kysyä lisää järjestäjältä.

Reitin olosuhteet  saattavat vaihdella. Matkalla voi olla esimerkiksi soratieosuuksia. Jotkin reitin tiet saattavat olla ajoittain raskaasti liikennöityjä. Joissakin tapahtumissa saattaa olla vaihtoehtoisia reittejä. Esimerkiksi Tuopin jäljet 200 km:lla saapumisen maaliin Helsinkiin saa Bembölen jälkeen ajaa haluamaansa reittiä.

Sääennuste

P6150440Olosuhteet voivat muuttua äkisti ja päivän lämpötilaero olla yli 30 astetta.

Sääennusteet ovat kohtalaisen tarkkoja, mutta kattava ennuste jo 600 km:n brevetille voi olla hyvinkin suuntaa-antava. Esimerkiksi 2015 keväällä Helsingistä ajetulla 300 km:lla osallistujat olivat kaatosateessa ja tuulessa varmasti enemmän kylmissään kuin saman vuoden Talvipäivänseisauksessa. Itse lähdin 2014 Pietari-Lappeenranta 1200 km:n brevetille lämpimässä kesäsäässä ja kolmantena yönä Toivakan ja Mäntyharjun välillä ajoin kolme tuntia pikkupakkasessa. Olotila oli enää järkyttävän kylmä, kun olin tunkenut makuupussin tuuliliivin alle ja ajanut alamäet jarruttaen, että välttyisin viimalta. Kannattaa siis, ennusteista huolimatta, varautua pahimpaan. Mukana olevat vaatteet lämmittävät enemmän kuin kotona olevat.

Tee, mitä haluat

P6270591

Lopulta kaikki on kuitenkin sinusta itsestäsi kiinni. Haluatko ajaa kovaa? Aja kovaa. Haluatko ajaa hiljaa? Aja hiljaa. Haluatko syödä a’la cartea ja juoda olutta? Tee niin. Haluatko syödä proteiinipatukoita ja juoda urheilujuomaa? Aivan sama. Haluatko ajaa fiksillä? Aja fiksillä. Haluatko ajaa kick-bikella? No aja vaan, jos siltä tuntuu. Jokainen valmistautuu omien tavoitteidensa mukaan, kunhan se ainoa tavoite, eli reitin ajaminen määräajassa, pysyy kirkkaana mielessä.

Osa 2 – Hyviin kysymyksiin hyviä vastauksia

Hyviä vastauksia tärkeämpiä ovat hyvät kysymykset. Lähetä hyviä kysymyksiä 10.4. mennessä tällä lomakkeella ja saat vastauksen jutun toisessa osassa.

Loading…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>