toukokuu 1, 2015

Brevet-pyöräilyn taustat

Brevet-pyöräily on kelloa vastaan ajettavaa pitkänmatkanpyöräilyä. Se on monille vieras aihe eikä edes tapahtumien osallistujilla välttämättä ole selvää kuvaa siitä, mistä on kyse. Yritän nyt selventää lukijalle, mikä brevetti on, ja olla selittämättä, miksi sellaiselle pitäisi osallistua.

Brevettejä koordinoi Audax club Parisien

Audax club Parisien (ACP) perustettiin vuonna 1904 ja se sai samana vuonna perustetulta Audax Francelta auktoriteetin hyväksyä sääntöjen mukaan ajetut matkat, brevetit. Matka oli aluksi 200 kilometriä pidempien matkojen tullessa mukaan myöhemmin. Matkat ajettiin yhdessä ryhmässä ennalta määrätyllä nopeudella.

Jokaisen itseään kunnioittavan instutuution, puolueesta uskontoon, historiaan pitää kuulua suuri skisma, jonka seuraksena se jakautuu kahdeksi melkein samanlaiseksi osaksi. Niin myös ACP:in erimielisyyksien takia syntyi L’Union des Audax Francaises (UAF), joka jatkoi ryhmässä ajettujen “audaxien” hyväksymistä ja ACP alkoi hyväksyä Brevets Randonneurs Français -matkoja, jotka ajettiin vapaalla vauhdilla. Mukaan tulivat vähitellen 300, 400, 600 ja 1000 -kilometriset matkat.

Vuodesta 1931 alkaen ACP on järjestänyt Paris-Brest-Paris-brevettiä, joka sitä ennen oli ollut pyöräkilpailu. Vuodesta 1976 ACP:in hyväksymiä brevettejä on ajettu myös Ranskan ulkopuolella ensin nimellä Brevets Randonneurs Européens ja vuodesta 1983 alkaen Brevets Randonneurs Mondiaux.

200, 300, 400 ja 600 kilometrin mittainen brevet-sarja on ollut edellytyksenä Paris-Brest-Parisiin osallistumiselle vuodesta 1975. Suomessa brevettejä on ajettu 1980-luvulta aluksi pääasiassa karsintana Paris-Brest-Parisiin.
Tässä oli tiivistettynä se, mitä brevetit ovat. ACP:in yhteyshenkilö löytyy nykyään yli 50 maasta ja paikallisia tapoja organisoida brevettejä on suunnilleen yhtä monta. Säännöissäkin on paikallisia poikkeuksia, mutta lähtökohta on kaikkialla sama: annettu reitti ajetaan määräajassa ilman ulkopuolista apua. Tapahtumien draaman kaari on samanlainen riippumatta siitä, ollaanko Suomessa, Kanadassa vai Uzbekistanissa.

3815872340_718658cefa_b

Brevettien reiteillä on uusia paikkoja niin lähellä kuin kaukana.

Brevetin elinkaari

Audax club Parisien julkaisee vuoden lopulla seuraavan kauden kalenterin. Tavallisesti brevettien kalenteripäivät ovat juuri ne, jotka paikallinen järjestäjä on toivonut. Kalenteriin merkittyjen brevettien määrä riippuu ymmärtääkseni lähinnä seudun harrastajamäärästä ja siitä, että pienellä maantieteellisellä alueella ei ole liikaa kilpailevia brevettejä. Suomessa harrastajia on edelleen niin vähän ja laajalla alueella, että kuka tahansa saa järjestää itselleen brevetin ja ajaa matkan haluamallaan reitillä kalenterissa olevaan päivään mennessä. ACP:in näkökulmasta tällainen brevetti on kuin se olisi ajettu kalenterissa olevana päivänä. Järjestettyjä brevettejä Suomessa on tällä hetkellä lähinnä Helsingissä, Oulussa, Kotkassa ja Kuopiossa.

Brevet alkaa siitä, kun osallistuja on leimannut korttinsa lähdössä, ja päättyy viimeiseen leimaan. Leimat haetaan kontrolleilta reitin varrelta. Yleensä ne ovat reitin alussa, lopussa ja kääntöpaikoilla noin 50-100 kilometrin välein. Kontrolli voi olla esimerkiksi huoltoasema, kauppa tai ravintola. Brevetin jälkeen kortti toimitetaan paikalliselle yhteyshenkilölle, joka tarkistaa kortit ja ilmoittaa suoritukset Ranskaan.

Jokainen suoritus saa oman hyväksymisnumeron (homologation). Numero merkitään korttiin ja sen jälkeen kortit palautetaan osallistujille. Suomessa kaikki kortit palautetaan kerralla kauden päätteeksi. Numeroa tarvitaan ensinnäkin osoittamaan ajetut matkat sellaisilla breveteillä, joita varten pidetään karsintoja (kuten Paris-Brest-Paris), ja toiseksi tilattaessa esimerkiksi Super randonneur 5000 -mitalia. Brevetistä saa halutessaan mitalin ja lisäksi ACP:lla on muita mitaleja kuten Super randonneur 5000 ja 10000 -mitalit, joita voi hakea, kun kilometrejä on kertynyt tarpeeksi.

6077326989_d3453fb6b1_b

Breveteillä voi olla myös salaisia kontrolleja, joiden paikka ei ole ennalta tiedossa. Niillä varmistetaan osallistujien pysyminen oikealla reitillä.

Ulkopuolinen apu ja ajaminen

Yleinen väärinkäsitys on, että brevettien säännöt olisivat jotenkin hankalia ja monimutkaisia. Säännöt ovat hyvin yksinkertaiset ja loogiset: Aja määrätty matka aikarajassa liikennesääntöjä noudattaen ja käytä pimeällä valoja sekä heijastinliiviä. Saat käyttää kaikkia matkan varrella olevia palveluja, mutta et saa järjestää omaa huoltoa tai apua muualle kuin kontrolleille. Kontrollien välillä tarvittavat tavarat pitää kuljettaa itse. Apua voi pyytää esimerkiksi muilta osallistujilta, mutta huoltoautoa tai vastaavaa ei saa kutsua paikalle. Voit ajaa yksin tai muiden kanssa, mutta vain brevetin osallistujia saa peesata.

Sääntöjen noudattaminen on pitkälti ajajista itsestään kiinni. Vuosien varrella maailmalla on ollut esimerkiksi tapauksia brevetin ajamisesta toisen nimellä ja oman huollon järjestämisestä reitille. Seurauksena on ollut kieltoja osallistua paikallisiin tapahtumiin. Tietääkseni Suomessa vilppiä ei ole esiintynyt.

Näin paljon vaivaa me brevettien ajajat näemme voidaksemme ajaa omaa tahtia pitkin yleisiä maanteitä. Pitkänmatkanpyöräilyn voisi järjestää tuhannella eri tavalla, mutta Audax club Parisienin sääntöjen ja organisaation ansiosta tapahtumat pysyvät vuodesta ja paikasta toiseen samanlaisina. Sillä on myös valmis kansainvälinen organisaatio tapahtumia varten eli pyörää ei tältäkään osin tarvitse keksiä uudestaan.

Audax club Parisienin väkeä kontrollilla 2013 London-Edinburgh-Londonissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>