heinäkuu 17, 2015

2015-luvun pyöräkauppa: Toni & Toni Cycles

Kalasatamassa on auennut uusi pyöräkauppa: Toni & Toni Cycles. Siinä ei sinänsä ole mitään järin ihmeellistä. Pyöräkauppoja avataan ja suljetaan. Mutta kahden kuukauden aukiolon jälkeen Toni & Tonista tykkää Facebookissa yli tuhat ihmistä. Fillarifoorumilla vallitsee normaalin lynkkausmielialan sijaan melkeinpä hurmoshenki. Ihmiset kertovat ajavansa pidempiäkin matkoja päästäkseen kauppaan. Twitterissä joku kertoo löytäneensä uuden luottohuollon. Mistä tässä oikein on kyse? Kävin paikan päällä ottamassa selvää.

Kun puhutaan pyöräliikkeestä, mieleen nousee kuva hieman hämärästä ja hyvin täydestä liiketilasta. Ahtaat pyörärivistöt hallitsevat tilaa ja seinien joka ikinen neliösentti on erilaisen pyörätavaran peitossa. Sen vuoksi Toni & Toni tuntuukin piristävältä poikkeukselta. Isot ikkunat antavat valoa tilaan ja parkettilattialla on näytillä väljästi muutamia esittelypyöriä. Seinillä on hillitty määrä valikoituja varusteita. Tilaan mahtuu myös nojatuoliryhmä. Sohvapöydällä lojuu tuorein Fillari-lehti ja seinällä on televisio, josta voi katsella vaikka parhaillaan käynnissä olevaa Tour de Francea. Asiakkaille tarjoillaan erikoiskahveja.

tonitoniyleiskuva

Intensiivisen pyörien tuijottamisen lomassa voi istahtaa alas ja lukea vaikka Fillari-lehteä. 

”Halusimme tehdä liikkeestä vähän erilaisen”, kertoo Toni, toinen kaupan perustaneista Toneista. Heillä on unelma liikkeestä, johon on helppo tulla vaikka vain viettämään aikaa. Liiketilaa ei haluttu tunkea täyteen pyöriä. ”Kalliimpia pyöriä ostavat ovat tottuneet joka tapauksessa odottamaan pyöriä. Saamme ne parhaimmillaan parissa päivässä”, Toni kertoo. Esteettisyyden lisäksi vaakakupissa ovat painaneet myös taloudelliset seikat – runsaan pyörävalikoiman pitäminen esillä edellyttää isoa alkuinvestointia.

Tonit myyvät pääasiassa maantie- ja cyclocrosspyöriä. ”Maastopyöräilijöille on Helsingin seudulla jo hyviä kivijalkakauppoja”, Toni perustelee kohderyhmän valintaa. Maantiepyöräilijät ovat kuulemma hyviä asiakkaita. He arvostavat palvelua ja huollattavat pyöriä mielellään liikkeessä. Kaupasta saa toki tilaamalla muunlaisiakin pyöriä. Niitäkin on kuulemma mennyt myös hyvin kaupaksi. Lisäksi Tonit korostavat, että vaikka pyöriä ei pidetä varastossa joka sorttia, varaosia sen sijaan löytyy kattava valikoima. Varaosat ovat löytyneet melkein kaikille niitä tarvitseville suoraan hyllystä. Lisäksi erityistä ylpeyttä tuntuu aiheuttavan liikkeen kiekkoseinä, josta löytyy kattava valikoima hiilikuituisia maantie- ja cyclokiekkoja. Vaikka ajatus kohderyhmästä on laaja, Tonit kertovat hieman yllättyneenä, että naisasiakkaita on käynyt paljon. Joinakin viikkoina selvä enemmistö kävijöistä on naisia.

P1010048

Tarjolla on kattava valikoima hiilikuitua jokaiseen makuun.

Kuten pyöräliikkeissä aina, huolto muodostaa yhden bisneksen kulmakivistä. Toni & Tonilla on käytössä sähköinen huoltotasku – ensimmäisenä Suomessa. Jokaiseen myytyyn ja huollettuun pyörään kiinnitetään viivakoodi. Pyörään tehdyt huollot kirjautuvat taustajärjestelmään. Jos pyörän huollattaa aina samassa liikkeessä, niin huolto näkee heti, mitä pyörälle on viimeksi tehty. Tämä nopeuttaa vianetsintää ja saattaa vähentää turhia huoltotöitä. Asiakas pääsee myös huoltotaskuun käsiksi ja voi tarkkailla pyöränsä huoltohistoriaa ja huollon tilannetta. Järjestelmä lähettää sähköpostin ja tekstiviestin asiakkaalle, kun huolto on tehty. Koko varastokirjanpito ja kassa ovat sähköisiä, eikä Tonien tarvitse arvailla, mitä hyllyistä löytyy. Saman järjestelmän päälle rakennetaan verkkokauppa, joka on tarkoitus avata syksyllä. Kaltaistani softainsinööriä tällainen ajattelutapa lämmittää syvästi.

P1010039

Huollon jälkeen pyörään liimataan tällainen tarra. Sen avulla pyörä voidaan jatkossa tunnistaa ja kaikki huollot kirjautuvat taustajärjestelmään.

Pyöräilijät ovat hintatietoista kansaa ja ulkomailta tilaaminen on arkipäivää. Tonit tiedostavat tämän hyvin ja he ovatkin pyrkineet pitämään hinnat mahdollisimman kilpailukykyisinä. Saksan hintatasoa tulee kuulemma seurattua päivittäin ja omat hinnat päivittyvät sen mukaan. Osa tuotteista on jopa Saksan hintatasoa halvempaa.

Kaupan alku on ollut mukavan vauhdikas. Liike on avautunut parhaaseen huoltosesonkiin ja kädet tuntuvat olevan täynnä. Tätäkin juttua tehdessä molemmat Tonit tekivät huoltohommia kädet rasvassa. Heillä molemmilla on pitkä historia pyörien parissa. Toinen Toneista on ollut Velosportin päämekaanikkona ja toinen Suomen Urheiluaitassa töissä. Lisäksi molemmilla on vuosien historia Shimanolla. Ajatus omasta liikkeestä jalostui talven aikana. Kalasatamaan Tonit päätyivät puolivahingossa. Toistaiseksi Kalasatama on yksi iso työmaa, mutta paikalle on rakentumassa kymmenien tuhansien asukkaiden kaupunginosa. Ensimmäisissä kortteleissa asutaan jo ja muutaman vuoden päästä viereen aukeaa kantakaupungin suurin kauppakeskus. Sijainti on siis potentiaalinen. ”Ja vuokrasopimuskin oli hyvä”, myhäilee Toni.

P1010057

Varastosaldojen tutkiminen on vakavaa puuhaa. Hinnat pyritään pitämään kilpailukykyisinä.

Tonit kertovat, että liikkeen kulmakiviä ovat laatu, palvelu ja edullisuus. Äkkiseltään tuntuu, että noiden kaikkien tekijöiden sijoittaminen samaan lauseeseen on hieman haastavaa. Palvelu on helppo ymmärtää, Tonit ovat rautaisia ammattilaisia. Sen sijaan korkealaatuisten osien myynti edullisesti kuulostaa jännittävältä. Kalliiden osien markkinat ovat kuitenkin rajalliset. Maantiepyöräilijät pitää saada houkuteltua liikkeeseen kauempaakin kuin Kalasataman lähikortteleista. Aika näyttää, miten käy. ”Tule parin vuoden päästä uudelleen katsomaan, ehkä täällä on lattia täynnä halpoja pyöriä”, toinen Toneista naurahtaa.

Lopuksi on aivan pakko kysyä, mistä Tonit luulevat suosionsa johtuvan? Molemmat ovat olleet alalla pitkään. Molemmilla on laaja kontaktiverkosto. Verkostosta löytyy myös oikeanlaisia ihmisiä. Skenen avainvaikuttajat, kuten Kimmo Kananen ja Jussi Veikkanen vilahtavat puheissa. Siihen päälle ripaus onnea, niin soppa on valmis.

Toni & Toni Cycles
Sörnäistenlaituri 3, Helsinki

1 kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>